Skanderborg Skakklub

   
     
  Forside Info Kalender Skoleskak Resultater Presse Medlem Links
 
Velkommen
Informationer om klubben
Spilletid og sted
GM turnering 13.-23. okt.
Klik for turneringens hjemmeside
Resultater
Klubmesterskabet 2005
Skanderborg EMT 2005
Sommerturneringen 2005
Bymesterskabet 2005
Klubmester 2004
Indbydelser
Randersmesterskabet 2005 fra d. 29/4
Chess House Pinse EMT d. 13.-16./5
Skanderborg EMT 2005
 
Nyheder fra 2006

Januar 2005 - december 2005
Julefrokosten 2005 21. december
2005 blev afsluttet med maner ved julefrokost tirsdag d. 20/12; hyggelig aften med lækker mad fra Jens Kr. Vigen og Jørgen's hånd, hjerne-arm-lyn og Cuba cigarer!Der er mange flere billeder her.

Rigtig glædelig Jul og godt Nytår til jer alle.

Husk Hurtigskakturnering søndag d. 8/1
Pressemedelelser opdateret 19. december
Nyest er:
Holdskak: Ikke godt!
World Cup, 6. runde 14. december
Magnus Carlsen har nettop sikret sig en plads til 'kandidatturneringen' op imod en kommende VM match, iden han i 5. runde vandt over Joel Lautier og nu i 6. runde (efter nettop overståede spændende hurtigskak og lyn omkampe) vandt over Vladimir Malakhov. Pladsen er sikret idet han nu er blandt de 10 bedste. I morgen starter kampen om 9./10. pladsen mod Gata Kamsky.

I den store finale ved World Cup'en (efter at 126 stærke spiller er slået ud!) mødes Levon Aronian og Ruslan Ponomariov.

World Cup'en kan tilgås her.
Skoleskakstævne i Skanderborg 12. december
Se gruppeplaceringer her.
World Cup, 4. runde 8. december
Sidste deltager fra Samba Cup (Magnus Carlsen) måtte forlade kampen om 1. pladsen efter nederlag til Evegny Breev i omkampen efter 4. runde. Kvartfinalerne ser nu således ud:
Bareev, Evgeny (RUS) * Ponomariov, Ruslan (UKR)
Rublevsky, Sergei (RUS) * Bacrot, Etienne (FRA)
Aronian, Levon (ARM) * Gurevich, Mikhail (BEL)
Gelfand, Boris (ISR) * Grischuk, Alexander (RUS)

Magnus Carlsen deltager dog stadig i kampen om 9.-16. pladsen, hvor 'kvartfinalen' ser således ud: Carlsen, Magnus (NOR) * Lautier, Joel (FRA)
Kamsky, Gata (USA) * Sakaev, Konstantin (RUS)
Malakhov, Vladimir (RUS) * Dreev, Alexey (RUS)
Vallejo Pons, Francisco (ESP) * Van Wely, Loek (NED)

Dem der ender på 1.-10. pladsen kvalificerer sig til en 'kandidatturnering' op imod en kommende VM match.

World Cup'en kan tilgås her.
Infosiden er opdateret 8. december
Se den her eller brug menuen for oven.
Henning Møller dobbelt klubmester! 8. december
Tirsdag d. 6/12 lykkedes det Henning Møller at vinde 2 klubmesterskaber på samme aften!! Dette skete da Peter tabte til Kai i Klubmesterskabet 2005 (hvorved Henning er sikker på at vinde turneringen), og da Henning selv vandt over Tavs i det sidste parti af omkampen om klubmesterskabet 2004. Stort tillykke til Henning herfra.
Kalenderen er opdateret 8. december
Se den her eller brug menuen for oven.
World Cup, 3. runde 5. december
Magnus Carlsen er klar til 4. runde af knock out VW mens både Jobava og Bruzon må forlade turneriongen efter 3. rundes omkampe. 4. runde er med 16 spillere og der er altså en Samba Cup spiller med endnu. World Cup'en kan tilgås her.
World Cup, 3. runde 4. december
Magnus Carlsen skal ud i omkamp, mod manden der slog Ivanchuk ud, efter 1-1 (2 sorte sejre!) mod Ivan Cheparinov. Jobava og Bruzon skal også ud i omkamp. World Cup'en kan tilgås her.
Pressemedelelser opdateret 4. december
Nyest er:
Holdskak: 2 sejre og et nederlag
Skoleskak: Flot placering af Susie
World Cup 3. december
Nettop nu spilles der knock out VM, med mange spændende spillere, bl.a. kendte fra vores 2 Samba Cup turneringer. Ivanchuk og Sadvakosov (Samba 2003) er nettop slået ud i 2. runde, men Magnus Carlsen (som sekunderes af Peter Heine Nielden) er klar til 3. runde. Af andre Samba spillere, som stadig er med kan nævnes Baadur Jobava (dette års Samba vinder) og Lazaro Bruzon.

World Cup'en kan tilgås her.
Mads danmarksmester! 27. november

Status efter 2. dagen (fra Ivan)
Uha for en afslutning. Efter remisen i 5 runde i går, havde vi egentlig regnet med, at DM skulle afgøres på korrektion mellem Mads og Den evige rival Michael Vesterli. Men i 7. runde skete der ting og sager. Michael tabte, og lidt efter tog Mads remis med Nichlas fra Ellekærskolen. Dermed var der lagt op til en ren finale mellem Mads og Michaels besejrer. Mads holdt os på pinebænken, og først da hans ur kom under 2 minutter, og modstanderen stadig havde 20 minutter tilbage blev det afgørende stød sat ind! 7 af 8 og DM til Skanderborg.

Pascar havde en ok dag (selv om han ikke selv var helt tilfreds). 1½ point af 3 for dagen og 3½ totalt i det stærke selskab er godkendt.

Se mere under Dansk Skoleskaks hjemmeside.

Læs pressemeddelelse her.
Pascar og Mads ved DM i skoleskak 27. november

Status efter 1. dagen (fra Ivan)
Vores 2 deltagere fik en perfekt start på stævnet med sejre til begge i 1. runde. 2. Runde gav 1 point, og det var Mads der tog sig af det. 3. runde gav igen point til begge, men så var det også slut med de nemme point.
Mads mødte i 4. runde Simon Ellegaard Christensen (1432), og efter et dramatisk parti, hvor Simon gav en officer for 2 bønder i starten, og efterlod Mads' konge helt uden beskyttende bønder kunne Mads til slut sætte endnu et point på kontoen. Flot tålmodigt spil gav bonus. Pascar tabte desværre, men med 2 af 3 fra start er der altså heller ingen nemme modstandere.
Så var der lagt op til det der på forhånd kunne ligne en moralsk finale i E-gruppen: Mads mod Michael Vesterli. Mads havde ventet Siciliansk Sveshnikov, men det blev Taimanov, og inden det nåede at blive rigtig spændende tog de to remis?! (NM kvalifikation er vigtigere end DM…) Michaels far fulgte med på computeren, og Fritz sagde på intet tidspunkt mere end 0,1 til nogen af siderne.
Pascar måtte ned igen, så facit efter de første 5 runder er 4,5 til Mads og 2 til Pascar. Sidstnævnte var noget utilfreds, men det har han nu ingen grund til at være, for det er virkelig skrappe folk han er oppe imod. De sidste to havde henholdsvis 1763 og 1876 i rating. Nu skal der slappes af, så vi kan være friske til de afsluttende 3 runder i morgen.

Se mere under Dansk Skoleskaks hjemmeside.
Om 2. Samba Cup på Chessbase News 13. november
Læs mere her.
Holdskaksæson 2005/06 7. november
Så er denne sæsons holdskak igang. 1. og 2. holdet har været igang, hvilket gik ud over Åbyhjø (!), mens 3. og 4. holdet må vente lidt endnu.

Åbyhøj I - Skanderborg I, 3-5
Åbyhøj II - Skanderborg II, 2-6

Se flere holdskakresultater og grupper på 6. hovedkreds hjemmeside.
2. Samba Cup er nu slut 24. oktober

Så er 2. Samba Cup slut. Og vi kan rolig sige, at succesen er hjemme.

Mange skak interesserede fra nær og fjern har lagt vejen for Kulturhuset i Skanderborg i den forløbne uge. Flere journalister fra udenlandske skaktidsskrifter har besøgt turneringen. Internettet har været det helt store hits, idet over 250.000 fra 122 lande har besøgt turneringens hjemmeside.

Resultaterne i de forskellige grupper blev:

Samba gruppen blev vundet af Baadur Jobava fra Georgien med 5½ point
På 2. pladsen med 5 point kom Lazaro Bruzon, Cuba, Artyom Timofeev, Rusland, Kamil Miton, Polen og Zhang Pengxiang, Kina. Curt Hansen, Danmark fortabte sin mulighed for at komme på 2. pladsen, da han spillede remis mod Magnus Carlsen, Norge i sidste runde. Det blev til 4½ for Curt og en delt 6. plads. Det samme som Vasesily Ivanchuk, Ukraine. Magnus Carlsen, Norge fik 4 point og blev nr. 8, mens Europamesteren Liviu-Dieter Nisipeanu, Rumænien blev nr. 9 med 3½ og Lars Bo Hansen, Danmark sluttede feltet med 3 point.

BP Gas gruppen blev med 7 point vundet af forhåndsfavoritten Emil Hermansson, Sverige med Klavs Berg, Danmark på 2. pladsen med 6 point. 
Herefter fulgte Kzrysztof Pytel fra Polen eller Frankrig med 5½. Han er polak, men bor i Frankrig og bruger begge lande i flæng, når han skal præsentere sig. Ligeledes med 5½ sluttede Jacob Vang Glud. Gevinst i sidste parti netop mod Pytel havde givet sidste IM norm. Det glippede i denne omgang, men der er vist et VM i næste måned. Så må vi håbe det bedste for ham!

EMTen – turneringen for klubspillere - fik en gammel Skanderborg dreng som vinder, idet Jan Rode Pedersen suverænt vandt mesterklassen med 5 ud af 5!!!
I Basis 1 blev førstepladsen delt mellem Peter Grove, Viby og Henrik Dahl-Andersen Sk 68 Århus med 3½ ud af 5
Basis 2 havde Kasper Møller Jørgensen, Silkeborg som vinder med 4 ud af 5
I basis 2 fik Skanderborg en vinder, da Mads Andersen, Skanderborg sammen med Hans Jørgen Mikkelsen, Hinnerup begge opnåede 3½ ud af de 5 mulige.

Hurtigskakturneringen fik favoritten Nicolai V. Pedersen, Ålborg som vinder med 6½ point. På 2. pladsen kom Karsten Rasmussen, Skolerners Skakklub med 6 point og Erik Pedersen, Ålborg på 3. pladsen med 5½
Rating præmierne blev vundet af Hans Henrik Grand, Skolerne, Martin Hansen, Nykøbing Falster, Erik Pedersen, Horsens og Tue Rosengreen Bach, Nordthy

Byskak – turneringen for børn. Finalen stod mellem Mads Andersen og Pascar Paramasivam. Her vandt Mads med 2 – 0.
Kampen om 3. pladsen stod mellem Rupan Paramasivam og Benjamin Christensen. Her blev resultatet 1 – 1 og vi måtte ud i omkamp. Den vandt Benjamin.

Såvel sponsorer som arrangører er allerede ved at tale om en 3. Samba Cup, men mere om det i løbet af et par år!!

Hans Buttenschøn

Midtvejs på 2. Samba Cup 18. oktober

Turneringen er nu halvvejs, idet 5 af de 9 runder er spillet.
Lidt overraskende er det russeren Artyom Timofeev der fører med 3½ point foran polakken Kamil Miton og cubaneren Lazaro Bruzon.
De to danskere ligger midt i feltet, idet Curt Hansen har 2½ point og Lars Bo Hansen har 2.
Forhåndsfavorittet Vassily Ivanchuk, der er nr. 5 på verdensranglisten har det svært. Han er placeret på en delt 8. plads med 2 point.
Den kun 14 årige Magnus Carlsen fra Norge har 2½ point. Flot klaret i det skrappe felt.

I den anden gruppe med topspillere fører den internationale mester Klaus Berg fra Århus med 4 point. Umiddelbar efter ham følger med 3½ point Hinnerup spilleren Jacob Vang Glud der i denne turnering forsøger at hente sin internationale mester titel. Det kræver 6½ point. Ligeledes med 3½ point er Martin Matthiesen fra Århus på en 2. plads i gruppen og søger også at nå de magiske 6½ point, der giver den internationale mester titel.

For spillere med en mere almindelig styrke spilles der en turnering om aftenen. Mesterklassen føres af en gammel Skanderborg dreng Jan Rode Pedersen, der nu spiller i Århus. I denne klasse spiller Kai Munk og Henning Møller fra Skanderborg, der begge har scoret 50%.
Basis 2 klassen føres af Asger J. Andersen fra Skanderborg med 1½ ud af 2 mulige.

Basis 3 føres af de tre Skanderborgensere Bjarne Berring Rasmussen, Mads Andersen og Jens Kr. Vigen. Alle tre har 1½ point ud af 2 mulige.

I byskak turneringen, hvor børn spiller i byens butikker, er man nået til kvartfinalerne.
Her har skoleskakeleverne Hanne Lykke Jordt, Benjamin Christensen, Mads Andersen, Pascar Paramasivam, Nichlaes Harder, Kristian Andersen, Rupan Paramasivam og Aziz Zadran kvalificeret sig.

Turneringen følges tæt over hele verden, idet partierne sendes direkte ud på internettet i samme øjeblik spillerne har udført et træk.
Indtil nu har der over 126.000 besøgende fra 110 lande på hjemmesiden
Flest fra Danmark, men Norge følger interesseret Magnus Carlsen. Over 26.000 nordmænd har været på hjemmesiden indtil nu.

Turneringen slutter søndag
Hans Buttenschøn

4 by turnering 28. september (11:11)
Skanderborg Skakklub håber at alle havde en hyggelig aften. De enkelte holds bræt score kan ses her, og placeringen ...

1. Kjellerup 34½ point (6 matchpoint)
2. Silkeborg 26½ point (4 matchpoint)
3. Rokaden 18 point (0 matchpoint)
4. Skanderborg 17 point (2 matchpoint)
4 by turnering 27. september (10:51)
Den årlige 4-by-turnering, mellem Silkeborg, Kjellerup, Randers og Skanderborg, spilles i aften i Skanderborg Skakklubs lokaler.
Mads ved EM 24. september (13:20)
Mads Andersen fra Skanderborg Skakklub deltager nettop nu ved EM for ungdom, mens vi afventer 1. rapport derfra kan følgende oplyses:

23/9: (8. runde 0, 9. runde 1 (sammenlagt 4 af 9 ved EM!) (Rundereferat fra Ivan)
22/9: (7. runde Mads - O. Taichman, 0-1) 0 (Rundereferat fra Ivan)
21/9: (6. runde A. Sourgounis - Mads, ½-½) ½ (Rundereferat fra Ivan)
19/9: (5. runde Mads - K. Nikologorskiy, 0-1) 0 (Rundereferat fra Ivan)
18/9: (4. runde U. Bajarani - Mads, 1-0) 0 (Rundereferat fra Ivan)
17/9: (3. runde Mads - Dusan Kalinic, 1-0) ½ (Rundereferat fra Ivan)
16/9: (2. runde Meneses Gonzalez, K, ½-½) ½ (Rundereferat fra Ivan)
15/9: (1. runde Mads - A. Monev, 1-0) 1 (Rundereferat fra Ivan)

Så er der kommet billeder dernedefra:

 

 

 

Kommentarer fra webmasteren: Kig nøje på det sidste billede (klik på det) ... så ved jeg hvorfor jeg ikke kan blive bedre til skak, i den situation er det da umuligt at koncentrere sig om skakken! (Per Andreasen har placeret sig strategisk korrekt)

Turneringens hjemmeside, Mads findes i gruppen "drenge under 10 år".
Nyhedsbrev fra Chess House 16. september (18:50)
Kan læses her
NM for skoleskakhold 16. september (16:10)
Afvikles i denne weekend på Kaløvig Sejl- og Kursuscenter.

hjemmesiden findes oplysninger om turneringen og livedækning af udvalgte partier til og med søndag. (Det kan her nævnes at det er webmasteren her der afholder generalprøve til 2. Samba Cup vedr. liveskak delen!).
Lidt af efterlysningen lykkedes 3. september (08:57)
Sommerturneringen 2005 og Bymesterskabet 2005 er nu opdateret og slut! Mens vi stadig mangler resultater fra Klubmester finaler 2004 (.. havde webmasteren været turneringsleder var der nu dømt nøl!).

Af flotte resultater kan specielt nævnes Bjarne B. Rasmussen og Michael Andersson's 1. plads i forårsturneringen (sidstnævnte blev mester 2005), og Michael F. Jensens 3 af 3 i sommerturneringens basis 1! og Morten Grønkjærs 3 af 3 i sommerturneringens basis 3! Tillykke til alle.
Mesterrækken 2005/2006 31. august (12:39)
.. er nu klar på 6. HK hjemmesiden. Så nu kan træningen påbegyndes!

Hurtigskak ved Grundfos Chess Masters
Nettop nu afvikles en stormesterturnering i Århus for unge ... Grundfos Young Masters. Fra Skanderborg deltager Davor Palo og Bjarne Tornbjerg!! ... sidstnævnte dog som turneringsleder nogle dage.

Ændring: Invitation til simultan og lynskak v/ Grundfos Young Masters

Turneringen kan iøvrigt følges på den hjemmeside: www.grundfoschess.com
Ny sæson for skoleskak 15. august (19:05)
Skanderborg Skoleskak begynder den nye sæson mandag den 22. august.

I lighed med tidligere år spilles der hver mandag fra kl. 16.00 til 17.30 på Morten Børup skolen i Skanderborg.

Læs mere under presse.
Mads ved VM 28. juli (14:52)
Mads Andersen fra Skanderborg Skakklub deltager nettop nu ved VM for ungdom, der afvikles i Frankrig i disse dage. Udviklingen kan følges her via. hjemsendte nyheder fra hans far Ivan.

28/7: Slut på VM (11. runde Carl Eidernert, Sverige - Mads) ½
27/7: Tilbage på 50% (10. runde Mads - Arman Kohi, Afganistan) 1
26/7: Dramatisk dag (9. runde Nizami Ousmand, Sri Lanka - Mads) 1
25/7: 2. dobbeltrunde (8. runde Mads - Gary Giroyan, Frankrig) 0
25/7: 2. dobbeltrunde (7. runde Branko Grbic, Serbien Montenegro - Mads) 1
24/7: Hviledag
23/7: Dobbeltrunde inden hviledagen (6.r. Mads - Sheldon Grant Jurrius, Sydafrika) 0
23/7: ---//--- (5. runde Sudharsan Surya Kandanathan, Indien - Mads) 1
22/7: Op ad bakke (4. runde Mads - Christopher Heung, USA) 0
22/7: Ærgerligt nederlag (3. runde Mark Lapidus, Estland - Mads) 0
21/7: Endnu en halv (2. runde Mads - Chiam Eng Yeap, Malysia) ½
20/7: På tavlen fra start (1. runde Aleksabdar Monev, Bulgarien - Mads) ½
20/7: Endelig igang!
20/7: Så er vi klar - næsten

Turneringens hjemmeside, Mads findes i gruppen "drenge under 10 år".
Efterlysning! 13. juli (09:17)
Kære klubmedlemmer. Håber at I alle nyder sommeren. Webmasteren prøver at få opdateret hjemmesiden inden næste sæson snart begynder med Skanderborg EMT. Jeg mangler at få oplyst nogle enkelte resultater fra hele 3 turneringer (!): Sommerturneringen 2005, Bymesterskabet 2005 og Klubmester 2004!

Kender du nogle af de manglende resultater bedes du maile dem til mail@mortenrasmussen.net. På forhånd tak, og fortsat god sommer.
GM Davor Palo 11. juli (13:08)
Her til formiddag er Davor Palo blevet stormester idet han har fået den sidste norm ved www.mopechecs.free.fr.

STORT TILLYKKE HERFRA!

GM Davor Palo!

Læs mere under presse.
Peter Heine Nielsen 8. juli (16:30)
Peter spiller nettop nu en meget stærk turnering i Tyskland: Dortmund Sparkassen Chess Meeting 2005. Måske opvarmning til Samba Cup 2!?

Skak nettop nu 8. juli (16:30)
Der spilles meget skak her i "sommerferien" og flere turneringer kan følges live:

Aarhus Summer Chess
Vesterhavsturneringen
Skak kontra computerspil 26. juni (23:30)
En professor (Kjeld Fredens) anbefaler man spiller skak i stedet for computerspil.
Se på TV2´s teksttv side 128, artikel på TV2 nyhederne, eller artikel i Politikken.
1. plads til Mads i Göteborg 20. juni (11:17)
Mads´ optakt til VM gik rigtig godt, læs mere under presse.
Mads til VM! 24. maj (10:16)
Skanderborg Skakklub har netop fået meddelelse fra Dansk Skak Union om, at Mads Andersen skal repræsentere Danmark ved verdensmesterskaberne for unge skakspillere, der afvikles i perioden 18. - 29. juli i Frankrig.

Læs mere her.
HUSK Vestermølle 21. maj (00:25)
På søndag kan du finde 'skakklubben' på Vestermølle marked fra kl. 9:00, så mød op og prøv skak med store brikker!

Hjemmesiden her er desværre lidt inaktiv for tiden da jeg ikke modtager nogle nyheder, men jeg håber i alle nyder "foråret"!
Forsommerturneringen 2005 27. april (07:49)
Fra på næste tirsdag d. 3/5 og de efterfølgende 2 spilles Forsommerturneringen, en meget hyggelig koncentreret turneringen i små 4-mands-grupper.

Der er sidste tilmelding på dagen kl. 19:00 så mød op og få lidt skak i maj også!
Der er mulighed for at spille udsatte kampe tirsdag d. 24/5.
Skanderborg Lynmesterskab 2005 27. april (07:47)
Tirsdag d. 26/4 blev Lynmesterskabet 2005 spillet lige efter generalforsamlingen. Der var 12 deltagere i 2 6-mands-grupper. Lynmester 2005 blev Tavs Bjerre med 5 af 5 point.
Skanderborg EMT 2005 22. april (01:24)
Så kan man tilmelde sig Skanderborg EMT 2005. Der er også et par nye indbydelser i menuen til venstre.

Husk iøvrigt generalforsamlingen og lynmesterskabet på tirsdag d. 26/4.
Meddelelse fra turneringslederen 14. april (08:50)

Gode Skakvenner!

Vedrørende bymesterskabet og forårsturnering 2005

Sidste runde om bymesterskabet var fastlagt til i tirsdags, den 12. april. Fremmødet til sidste runde var ikke alt for stort, og mit eget parti fik jeg ikke spillet, da min modstander desværre var blevet syg. Jeg tog derfor tidligt hjem i aftes, men jeg kan her et par dage efter se at vi desværre mangler endog nogle partier. Den situation havde jeg nok et eller andet sted forudset, og vi har faktisk med hensyn til indberetning til ratingkartoteksføreren en spilleaften i reserve, nemlig næste tirsdag, den 19. april.

Jeg kan derfor kun opfordre alle til at få afviklet deres manglende partier!! Jeg forventer at sende indberetningen til Bjørn Laursen umiddelbart efter den 26. april – den aften vi har generalforsamling. I bedes derfor meddele resultaterne til turneringslederen (Bjarne Tornbjerg, tlf. 86 21 34 25) senest den 26. april. Manglende resultater er vi nok nød til at indberette som ikke spillede partier.

I øvrigt vil jeg ikke undlade at gøre opmærksom på, at jeg synes det er lidt for dårligt, at der mangler så mange partier at blive afviklet. Jeg ved godt at nogle enkelte partier skyldes sygdom mv., men det er for mange partier der mangler. Jeg ved også godt at jeg ikke har været særlig meget efter turneringsdeltagerne, men det er op til de enkelte selv at sørge for at få partierne afviklet til tiden. Det kan ikke i større omfang være turneringslederens pligt at holde jer alle i hånden på det område.

I øvrigt må jeg også med skam melde at foråret har været lidt hektisk, og at jeg ikke har fået opkrævet turneringsindskud (kr. 30 pr. deltager). Indskuddet vil blive opkrævet til efteråret sammen med kontingent for sæsonen 2005/06.

Forårsturneringen var planlagt til at skulle starte den 19. april, men i skrivende stund modtaget fire tilmeldinger. Også henset til de ikke afviklede partier om bymesterskabet, har jeg derfor besluttet at udskyde turneringsstarten til den 3. maj 2005 og således at sidste runde derfor bliver den 24. maj. Tilmelding kan ske på tirsdag den 19. eller til generalforsamlingen den 26. april.

Med venlig hilsen


Bjarne Tornbjerg
turneringsleder

Kalenderen er opdateret 7. april (20:38)
Se den her. Husk der er sommerturneringsstart d. 19/4 og generalforsamling d. 26/4.
Chess House uden formand 7. april ()
På den årlige generalforsamling torsdag d. 31/3 trådte Poul Erik Nilsen tilbage som formand (grundet afbejdet). Jeg ved bestyrelsen har gjort meget for at finde en ny formand men uden held, så da man nåede til valg af formand blev generalforsamlingen suspenderet og genoptages igen torsdag d. 14/4.

Vi håber alle at en løsning findes og har du gode formands idéer er jeg sikker på de modtages med glæde.

Læs mere på Chess House' hjemmeside
Forårsturneringen 7. april ()
Resultaterne fra Forårsturneringen er nu opdateret. Turneringen nærmer sig sin afslutning og spillerne må prøve at få afviklet evt. manglende partier..
Skakure og sommertid 1. april (08:12)
Jeg vil her godt henlede opmærksomheden til nyheden af samme navn på Nordre Webnyt.
DM 2005 29. marts (18:19)
Køge er nettop kommet over et flot DM stævne. Fra Skanderborg deltog Davor Palo, Mads Andersen og Henning Møller. Davor nåede kvartfinalen i Landsholdsklassen, Mads tabte ikke et eneste parti og fik en flot 7. plads (seedet nr. 16 af 16) mens Henning fik det placeringsmæssige bedste resultat med en 2. plads i M5-2.

DM stævnets hjemmeside kan ses her.
Bymesterskabet 2005 23. marts (08:30)
Bymesterskabet 2005. Resultaterne fra 6. runde er opdateret.
Nye ratingsider på dsu.dk 22. marts ()
Et længere udviklingsforløb med Michael Nielsen (DSU's IT tænketank) og Finn Larsen i spidsen kan unionens nye rating/medlemslister nu fremvises.

Hvordan har din ratingudvikling været de sidste 10 år og hvilke turneringer har du deltaget i? Se svaret (og meget andet) her på Dansk Skak Unions hjemmeside!
2. holdet degraderet til B-rækken!? 21. marts ()
På gårsdagens ordinært hovedkredsmøde blev det bl.a. besluttet at lave ændringer i hovedkredsturneringen såleder der kun er én A og én B række (forslag 1 i dette bilag) allerede med virkning fra næste år. Personligt synes jeg det er en god ændring idet det giver mere jævnbyrdige kampe men ulempen er at der kan blive lidt længere kørsel.

Mødet indeholdt ellers snak om årets løb, samarbejde med skoleskak (eller mangel på samme?), mobiltelefon problematikken og andre mindre emner. En kommentarer vil jeg dog gerne knytte om et ellers hyggelige møde (hvor jeg bare var tilhører): Kun 7 af hovedkredsens klubber var repræsenteret med stemmeret, dette er kort sagt for dårligt!
Hovedkredsmøde 1h marts (19:24)
Der afholdes ordinært hovedkredsmøde søndag d. 20. marts 2005 i Chess House, Silkeborgvej 41 (kld.), Århus.
Læs mere her.
Pressemeddelelser er opdateret 18. marts (19:14)
Sidste holdskakrunde! Læs den her.
Holdturneringens sidste runde 2004/2005 17. marts (8:00)
Viby II - Skanderborg I - 2½-5½ (Skanderborg I: 3. plads i Mesterrækken)
Skanderborg II - SK1968 V, ½-7½ (Skanderborg II: 6. plads i A-rækken gr. 2)
Skanderborg III - Grenå I, 0-5 (Skanderborg III: 2. plads i C-rækken)
Skanderborg IV - Viby VII, 4½-½ (Skanderborg III: 4. plads i D-rækken)
Skanderborg V - Skødstrup IV, 3-2 (Skanderborg III: 6. plads i D-rækken)
Pressemeddelelser er opdateret 17. marts (08:00)
For 2. sidste holdskakrunde! Læs den her.
Skakundervisning 8. marts (07:51)
OBS! Skakundervisning for alle. Programmet er ændret en anelse.
Holdturneringens 6. runde 2. marts (19:22)
Nordre II - Skanderborg I - 5-3
Skolerne III - Skanderborg II, 6½-1½
Skanderborg III - Hadsten I, 5-0
Viby VI - Skanderborg IV, 4-1
Pressemeddelelser er opdateret 2. marts (19:15)
Læs dem her.
Bymesterskabet 2005 23. februar (11:54)
Bymesterskabet 2005. Resultaterne fra 4. runde er opdateret.
Skakundervisning 21. februar (19:52)
OBS! Bemærk det nye link til venstre! Skakundervisning for alle. Foregår i klublokalerne før normal spilleaften.
Bymesterskabet 2005 21. februar (19:29)
Bymesterskabet 2005, i morgen tirsdag d. 22/2 spilles 4. runde.
Pressemeddelelser er opdateret 21. februar (19:26)
Læs dem her.
Bymesterskabet 2005 2. februar (09:05)
Bymesterskabet 2005. Resultaterne fra 3. runde er opdateret.
Bymesterskabet 2005 31. januar (16:25)
Bymesterskabet 2005. Grupperne er nu opdateret og vi er klar til 3. runde i morgen.

Se de endelige grupper her.
Bymesterskabet 2005 24. januar (11:24)
Bymesterskabet 2005 er i fuld gang og i morgen d. 25. afvikles 2. runde.

Grupperne er ikke endelige/dækkende og resultater fra 1. runde er ikke påført, - da jeg ikke har modtaget de manglende oplysningerne.

Se de ufuldstændige grupper her.
Pressemeddelelser er opdateret 23. januar (10:54)
Læs dem her.
Omrokering her på forsiden 20. januar (08:10)
Hvad mener du om den 'nye' forside her på hjemmesiden?

Her var tidligere en online brugerafstemning! Resultatet heraf blev:

Bedre: 48,6%
Dårligere: 32,4%
Ved ikke: 18,9%
Antal stemmer: 37

Den 'gamle' type forside kan ses her.

21/1: Ændringen kræver måske (?) en lille forklaring: For det første er den første kolonne fjerner! På 'den gamle' forside markerede både 1. og 2. kolonne ændringer på hjemmesiden, dermed skulle webmasteren afgøre hvilken af kolonnerne ændringen skulle nævnes i, samtidig skulle brugeren 'huske' at tjekke begge steder for nyheder. Nu er der kun en af den slags kolonner (nemlig 'denne' kolonne!) så man ved altid hvor sidste ændring skal nævnes og findes. For det andet har der været flere henvendelser på at folk ikke lagde mærke til højre kolonne (fx. 'Velkommen'), det gør de forhåbentlig nu!

Jeg vil meget gerne høre fra dem der mener den er dårligere, det er den bedste måde jeg kan gøre den bedre på! (Send en mail.) Tak!
Holdturneringens 4. runde 20. januar (08:10)
Skødstrup - Skanderborg I - 5½-2½
Silkeborg II - Skanderborg II, 3-5
Skanderborg IV - VRS II, 0-5
Rokaden V - Skanderborg V, 4-1
Pressemeddelelser er opdateret 20. januar (08:10)
Læs dem her.
Kalenderen er opdateret 19. januar (15:05)
Se den her.
Forårs-turnering 11. januar
Trods navnet blev grupperne til den såkaldte Forårsturnering også kaldet Bymesterskabet klar i nat. Følgende oversigt er modtaget fra Bjarne T.: Bymesterskabet 2005.
Nytårs-handicap-cup-lyn-turnering 5. januar
Præmietagerne blev:
Vindergruppen - 1. Tavs Bjerre, 2. Pascar Paramasivam, 3. Henning Møller og 4. Benjamin Christensen
Tabergruppen - 1. Asger J. Andersen, 2. Knud Mogens Jakobsen, 3. Morten Grønkjær og 4. Genno Jensen

Læs pressemeddelse her.
Nytårs-handicap-cup-lyn-turnering 4. januar
GODT NYTÅR!

Husk at vi i morgen d. 4/1 afholder den traditionsrige nytårsturnering. Tilmelding: Mød op i klublokalerne inden kl. 19:15!
Hurtigskak søndag d. 2/1
Skanderborg Skakklub takker de deltagende spillere for en hyggelig dag. Præmietagerne blev:

Mesterklassen: 8 mand, alle mod alle (samtlige mesterspillere):
1. Nicolai V. Pedersen, Ålborg Skakforening, 6½
2. Janus Christensen, Skolerne, 4½
Ratingpræmie: Jørgen Aaskov, Evans, 4

Basis 1, 18 deltagere, rating 1600-1899, 7 runder monrad:
1. Per Rasmussen , Sk. 1968, 6
2. Kim Burnæs, Springeren Kolding, 5
3. Willy M. Nielsen, Skødstrup, 5
4. Knud Poulsen, Skødstrup, 4½
5. Mads Borup, Nordre, 4½
Ratingpræmier: Steen Christensen, Nordre, 3½
Heine Mathiasen, Rokaden, 3½

Basis 2, 12 deltagere, 7 runder monrad:
1. Lars O. Larsen, Evans, 6
2. Søren Bennedsen, Sk. 1968, 5½
3. Jesper Karup, Sk. 1968, 4
Ratingpræmie: Mads Andersen, Skanderborg, 3½

Læs pressemeddelse her.

Hjemmesiden 2004
 
  Webmaster: Morten Rasmussen  
Chart.dk