Skanderborg Skakklub

   
     
  Forside Info Kalender Skoleskak Resultater Presse Medlem Links
 
Danmarks hidtil yngste mesterspiller! Pressemeddelse af 2. marts 2006
Den legendariske Stormester Bent Larsen var i mange år den person I Danmark som var yngst, da den eftertragtede titel som Dansk mesterspiller kom i hus.

Denne rekord er slået flere gange sidst af Davor Palo, der som bekendt er bosiddende i Skanderborg og nu er international Stormester i skak. Nu er også den rekord slået.

Mads Andersen er i en alder af 11 år 4 måneder og 30 dage blevet Dansk mesterspiller.

Det er en titel man opnår, når man har et styrketal der ligger over 1900. I Skanderborg Skakklub er der kun fem medlemmer der kan smykke sig med denne titel.

Resultatet er opnået ved deltagelse i skakturneringer i Norge, Esbjerg og København inden for de sidste tre måneder. I den sidste turnering var han seedet som nr. 195 men sluttede på en delt 49. plads. En fantastisk flot præstation.

Mads begyndte sin karriere som skoleskakspiller I Skanderborg skoleskak den 19. august 2002, altså for knap fire år siden. Siden er det bare gået der ud af med både opture og nedture. Men som det ses af hans præstationer, så har opturene været i absolut overtal.

I den videre jagt på titler er det nu den internationale Kandidat CM der kræver 2200 I styrketal, Kandidat FM som kræver 2300 I styrketal og så til sidst den internationale mestertitel og Stormestertitlen der ligger ude I horisonten.

Næste opgave bliver deltagelse I EM for ungdom, der afvikles til september I Montenegro.

For børn som gerne vil slå Mads´s rekord, så starter en ny sæson med skoleskak mandag den 21.august.