Skanderborg Skakklub

Forside Info Kalender Skoleskak Resultater Presse Medlem Links

Skanderborgdrenge jyske mestre i skak Pressemeddelse af 27. januar 2008
Lørdag d. 25.1 blev der i Kolding afholdt jyske mesterskaber i skoleskak. Skanderborg skoleskak havde to drenge med, Benjamin Christensen og Mads Andersen. De leverede begge en flot præstation, ikke blot ved at blive jysk mester i hver sin aldersklasse, men de vandt også samtlige partier i deres respektive klasser!

Der er i det hele taget livlig aktivitet i skoleskakken.

I de foregående to weekender havde Skanderborg spillere med i henholdsvis Silkeborg og Århus.

I Silkeborg deltog Benjamin i en meget stærk A-gruppe, hvor han fik 2½ point, en score på 50 %.

I gruppe B scorede Oscar Lund 4 af 6 mulige og var meget uheldig med ikke at vinde en præmie.

I gruppe C fik Anton Lund 5 af 7, nok til en pokal. Daniel Lindbo og Andreas Paul havnede midt i feltet.

I gruppe D sluttede Kristian Andersen og Thor Henriksen midt i feltet.

I gruppe E vandt Mads Korsholm en pokal med 5 af 7, mens Martin Rasmussen endte lige uden for præmierækken.

Turneringen i Århus var en holdturnering med fire spillere på hvert hold. Fra Skanderborg deltog Mads Korsholm, Jeppe Nørgaard, Martin Rasmussen og Mathias Spejlborg, alle 9 år eller yngre. Forståeligt nok var de noget benovede ved situationen og tabte da også de første to runder. Derefter var de åbenbart spillet varme og havde smidt nervøsiteten over bord, for de vandt de sidste tre runder! Det rakte til en tredjeplads af seks deltagende hold.

Jeg beklager at måtte ulejlige jer igen, men jeg har begået en undladelsessynd!

Ovenstående indlæg refererer udelukkende til skakklubben på Morten Børup Skolen, men også Niels Ebbesen Skolen har en skakklub. Herfra var der også deltagere i stævnet d. 12.1 i Silkeborg.

Én af dem, Jesper Larsen, vandt faktisk gruppe E med flotte 6½ point af 7 mulige. Tre andre drenge, Jeppe Larsen, Jacob Rosenstand og Simon Aarup, opnåede det samme resultat som nogle af præmietagerne, men på grund af de særlige regler ved ligestilling fik de ikke en pokal med hjem.