Forside Info Kalender Skoleskak Resultater Presse Medlem Links

To turneringer i Skanderborg Skakklub Pressemeddelse af 7. januar 2009
Traditionen tro indledte Skanderborg Skakklub det nye år med to skakturneringer.

Den første var en hurtigturnering, som blev afviklet søndag d. 4. januar. Her deltog 46 spillere, hvoraf knap halvdelen var fra Skanderborg Skakklub.

Hver spiller havde en halv time til hele partiet, og deltagerne var delt op i tre grupper efter styrke. I den stærkt besatte mesterklasse blev vinderen den unge, stærke internationale mester Jakob Vang Glud fra Helsinge Skakklub. Nr. to blev Skanderborg Skakklubs egen internationale mester Klaus Berg.

I basis 1 blev vinderen Henning Møller fra Skanderborg Skakklub, og basis 2 blev vundet af Søren Korshøj Laursen med Søren Westergaard fra Skanderborg Skakklub på andenpladsen.

Den anden turnering blev spillet tirsdag d. 6. januar, og den har det halsbrækkende navn Nytårshandicapcuplynturnering! Det er en meget speciel turnering, som i år blev spillet for 86. gang. Den er nemlig blevet afviklet hvert nytår siden klubbens stiftelse i 1923!

Det er en lynturnering, men i stedet for en begrænset tid til hele partiet har hver spiller nøjagtig ti sekunder per træk. Den er yderligere speciel ved at den stærkere spiller på forhånd afleverer en eller to brikker til den svagere spiller. Herved har alle lige gode chancer for at vinde.

Efter en række spændende og sindsoprivende kampe kom finalen til at stå mellem Kell Hansen og Mads Andersen. Den blev vundet af Mads, som altså blev den endelige vinder af turneringen.