Skanderborg Skakklub

   
     
  Forside Info Kalender Skoleskak Resultater Presse Medlem Links
 
Skaknyt Pressemeddelse af 27. august 2013
Selv i en varm og solrig sommer som den vi har haft i år, er der skakspillere der foretrækker den indendørs syssel at spille skak!

Der har været en del turneringer at vælge imellem, dels internationalt, dels mere lokalt.
Den største turnering i Danmark, Politiken Cup, blev afviklet i Helsingør i slutningen af juli/begyndelsen af august. Det er en såkaldt open, hvor alle deltagere placeres i én stor gruppe – i år ikke mindre end 310 deltagere! Efter de indledende runder med seedning er systemet indrettet sådan at en spiller i hver runde møder en modstander med samme pointtal. Der var hele ti runder, og fra Skanderborg Skakklub deltog IM (international mester) Mads Andersen, og Morten Rasmussen. Mads opnåede en delt 14. plads med 7 af 10 mulige point. Undervejs slog han den meget stærke svenske stormester Nils Grandelius i et flot parti. Morten endte midt i feltet med pæne 5 point af 10.

På lokalt plan deltog Jørgen Johansen i to turneringer, begge med fornemt resultat! I Vejleturneringen i maj opnåede Jørgen en flot andenplads i sin gruppe med 5 af 7 mulige point. Endnu bedre gik det ham i Syddjurs EMT, hvor Jørgen vandt sin gruppe med 4 af 5 mulige point. Bjarne Rasmussen deltog i de samme to turneringer, også med pæne resultater til følge, idet han i begge turneringer opnåede en score på 50 %. Endnu en Skanderborgspiller, Colin Watson, var med i Vejle. Colin opnåede i basis 1 en flot tredjeplads med 4 point af 7.

Internationalt har unge Jonas Bjerre (9 år!) deltaget i turneringer i Ungarn og Rumænien. Sidstnævnte var en ungdomsturnering med spillere på højst 16 år, og her blev Jonas bedste spiller under 12 år med 5 point af 7 mulige.

Endelig har Skanderborg Skakklub i forrige weekend afviklet sin traditionsrige enkeltmandsturnering. Den har tidligere strakt sig over 7 uger i august-september med en spilledag om ugen. Men på grund af vigende tilslutning de senere år prøvede man denne gang noget nyt: en komprimeret weekendturnering med et parti om fredagen, to om lørdagen og to om søndagen. Deltagertallet var som sidste år, 38, og spillerne, hvoraf mange var ret unge, virkede tilfredse med den hurtige afvikling. I hvert fald er det en fordel for børnene at de ikke skal spille sent på hverdagsaftner. Knap en tredjedel af spillerne var fra den lokale klub, de øvrige fra omegnens klubber, plus en enkelt stærk spiller fra Syrien!
Flere Skanderborgspillere klarede sig fint. Leif Møller Hansen vandt sin gruppe med fornemme 4½ af 5, Jonas Bjerre fik en delt førsteplads i sin gruppe med 4 af 5, og Bjarne Rasmussen opnåede 3½ af 5.

Fra september går sæsonen for alvor i gang med skak hver tirsdag i Sundhedscenteret, Sygehusvej 7. Skoleskakken er allerede i fuld gang med skak hver mandag eftermiddag på både Niels Ebbesen og Morten Børup Skolen.