Skanderborg Skakklub

   
     
  Forside Info Kalender Skoleskak Resultater Presse Medlem Links
 
DM i hurtigskak i Skanderborg Pressemeddelse af 15. september 2013
Skanderborg Skakklub havde af Dansk Skak Union fået overdraget opgaven at arrangere årets danmarksmesterskab i hurtigskak. I den type skak tager hvert parti kun el lille times tid, hvilket betyder at man kan afvikle hele syv runder på en enkelt dag. Stævnet fandt sted søndag i Skanderborg Sundhedscenter, og der var tilmeldt 50 deltagere.

Spillerne blev fra starten delt op i to grupper: De 32 stærkeste fik chancen for at spille om selve mesterskabet, og de øvrige 18 dannede en selvstændig gruppe, også med syv runder.

Det blev på flere måder et vellykket stævne. Alt forløb glat og med god stemning blandt deltagerne. I hver runde blev hele 12 af kampene sendt live over internettet, og det var vel at mærke otte kampe fra DM-gruppen og fire fra B–gruppen.

Også på en anden måde blev stævnet en succes, idet begge gruppevindere var fra Skanderborg Skakklub! Danmarksmester blev Nicolai V. Pedersen med imponerende 6½ point af 7 mulige. Undervejs slog han den ene af de to deltagende stormestre, Allan Stig Rasmussen, og spillede remis mod den anden, Sune Berg Hansen, begge vel at mærke tidligere danmarksmestre!

Også B-rækken blev vundet af en lokal spiller, nemlig niårige Jonas Bjerre, som vandt fem partier og spillede to remis! Imponerende af en dreng på den alder, da der var tale om solide, rutinerede modstandere.