Skanderborg Skakklub

   
     
  Forside Info Kalender Skoleskak Resultater Presse Medlem Links
 
Velkommen
Informationer om klubben
Støtteforning
Vedtægter
Holdskak 2006/2007
1. holdet, Mesterrækken
2. holdet, A-rækken
3. holdet, D-række 1
4. holdet, D-række 2
5. holdet, D-række 2
Resultater
Skanderborg Bymesterskab 2007
Skanderborg Klubmesterskab 2007
Skanderborg EMT
Resultater 2007
Resultater 2006
 
Nyere nyheder

Januar 2007 - december 2007
Ny disciplin 16. december
Skal vi stille et hold til Knockout eller skakmat?
Flere klubblade på nettet 16. december
Klubblads sektuonen er opdateret.

Årets sidste runde af holdskak 16. december
2. division: Horsens - Team Nordea/Skb, 2½-5½ (overvintre på 2. pladsen)
A-rækken: Skanderborg II - Randers II, 4-4 (overvintre på 1. pladsen)
C-rækken: Skanderborg III - Hinnerup II, 4½-3½ (overvintre på 1. pladsen)
D-rækken: Skanderborg IV - VRS III, 1½-3½ (overvintre på 4. pladsen)
Benjamin nr. 7 ved DM 28. november
Endnu en god nyhed her på siden: Benjamin Christensen fik i weekenden, ved DM stævne i Odense, en flot pladsering som nr. syv. Benjamin opnåede det flotte resultat ved at vinde fem af syv mulige, de to tabte partier var til de to der senere blev nr. et og to i rækken!

Læs mere under presse.
Mads ved VM 28. november
Mads sluttede VM med 6½ af 11 point. Han fik meget hård modstand hvilket ses af at han stort set hele turneringen sad i den øverste 1/5.

Læs mere under presse.

Se mere på dsu.dk, men fine referater fra Nikolaj Mikkelsen. Eller på turneringens hjemmeside.
Mads møder topspillere 26. november
Med den flotte start møder Mads, i anden halvdel af turneringen, virkelig hård modstand og har nu 5½ af 9.

Der lægges mærke til hans partier, bl.a. fra Lars Schandorff i Berlingske Tidende.

Se mere på dsu.dk, men fine referater fra Nikolaj Mikkelsen. Eller på turneringens hjemmeside.
Mads fører sig frem ved VM ;-) 22. november
Denne gang er det Mads' mor, Mette, der er med til ungdoms VM i Tyrkiet, ja altså det er Mads der spiller!

Dette går barer forrygende men nu 4½ af 6 point!! Se mere på dsu.dk, men fine referater fra Nikolaj Mikkelsen. Eller på turneringens hjemmeside.
Flot hjemmekamp til 1. holder 18. november
Dd. vandt 1. holdet Team Nordea/Skb i 2. division hjemme 6½-1½ over Centrum fra Esbjerg. Klaus, Tavs, Kai, Morten og Colin vandt mens Nicolai, Henning og Peter spillede remis.Herover ses 1. holdet fra 1. runde, i Haderslev hvor holdet spillede 4-4, med T-Shirts fra sponsor Nordea. Til dagens kamp i Skanderborg var der dog afbud fra Emil og Mads, men med Henning og Peter som reserve gik det somsagt godt alligevel.
Ny pressemeddelelse 18. oktober
Flot første hjemmekamp i 2. division 07/08
Flotte resultater ved skoleskakstævne i Åbyhøj
Troldmanden og hans lærling 17. november
Artikel fra Stiftidende om Mads, skak og Emil. Læs den her.
Klaus vinder i Nordre 14. november
Klaus Berg har netop vundet Norderes åbne klubturnering med flotte 6½ point og en pæn ratinggevinst. Tillykke herfra.

Se mere på turneringens hjemmmeside.
2 til skoleskak DM! 8. november
En stor nyhed har forputtet sig i min mailboks: Benjamin Christensen har gjort et kanon resultat ved udtagelsesstævne til DM på Brobjergskolen i lørdags. Han har kvalificeret sig ved at vind den stærke gruppe B. Tillykke!

Mads Andersen var på forhånd sikret en plads ved DM. det sker ved, at Danmarksmesteren fra 2006 automatisk er kvalificeret.
Holdskak uge 44 4. november
Haderslev - Team Nordea / Skanderborg, 4-4 (2. division)
Randers II - Skanderborg II, 4-4 (A-rækken, 6.hk.)

De 2 øvrege hold begynder først i uge 47.
Skak i LPS i morgen aften 24. oktober
Morten Ankerdal, fra Lige På & Sport (TV2), tager torsdag aften Skak op som emne: Skak er anerkendt som sport i 124 lande, men ikke i Danmark hvorved skak ikke får del i tipsmidlerne. Pointen er her at skak ligger i en gråzone mellem DIF og det offentlige, hver påstår at skak hører til hos "den anden"!

Læs mere på LPS hjemmesiden

Eller læs/deltag i debatten på Morten Ankerdal's blog:
http://blog.tv2.dk/morten.ankerdal/entry158376.html.
Rejsebrev nr. 3 fra Mallorca 24. oktober
Ivan beretter:

Da det nu, som nævnt, er den perfekte kombination af skakturnering og ferie, har turneringen også deltagelse af en del skakfamilier. Jonathan Grant, som Mads mødte i 6. runde, er her sammen med fru IM Arakhamia-Grant, GM Lars Karlsson med frue osv. Det par med det højeste ELO-snit er uden tvivl GM Malakhatko og hans kæreste IM Zozulina. Sidstnævnte sad forleden i et slutspil med to løbere mod én springer, hvor hun til sidst måtte tage til takke med remis pga. 50-træks-regelen. Efterfølgende ville den velmenende kæreste lige vise hende hvordan man vandt det slutspil. Det skulle han IKKE have gjort! :-)

Mads var i 7. runde hvid mod Juan Ferrer Roig fra Spanien. Han har altid spillet fransk, og Mads havde en helt klar plan for, hvordan han skulle angribes. Så spillede ”svinet” Philidors forsvar, og Mads måtte i gang med at tænke fra partiets start. Det lykkedes at afvikle til et slutspil med løber + springer og 7 bønder til hver, der nok var remis, men hvor modstanderen havde initiativet, og Mads’ ur ofte var nede at vende langt under 1 minut (her spilles med olympisk tid = 90 min. + 30 sek. pr. træk). På forunderlig vis lykkedes det for ham at fange modstanderens springer, og samtidig bytte sin egen springer for løberen, og så var angrebschancerne jo i høj grad på vores side, og selv om det stadig ikke var helt let, viste Mads fin teknik, og tog dermed hele pointet.

8. runde bød på sort mod Gurbanzade fra Azerbadjan. Det blev Caro-Kann, men det er også den eneste kommentar vi har til det parti. Det var noget skidt.

Til sidste runde var der endnu engang forberedt fransk, og igen skulle der spilles på angreb fra starten med de hvide brikker. Modstanderen, Hoenick fra Tyskland, spillede åbningen lynhurtigt, og Mads kom hurtigt langt bagud på klokken. Han fik dog tilsyneladende en nogenlunde stilling, men med meget lidt tid tilbage på klokken kom fejlene, og det andet nul i træk var en kendsgerning.

Den lidt skuffende afslutning kommer nu ikke til at ødelægge det samlede billede af en super oplevelse. Ratingtallet tager igen et hop i den rigtige retning, huden har fået en lidt mørkere farve, vi har haft en masse hyggelige timer sammen med Jakob (der drager videre i jagten på GM-normer og elo-point) og frem for alt har vi set og spillet en masse godt skak i en utrolig velorganiseret turnering.
Hurtigskak i Kjellerup 22. oktober
Asger J. Andersen beretter:

Tre Skanderborgspillere deltog i Kjellerups Skakklubs hurtigskakturnering d. 21.10.07.

Det blev en historisk dag for vores klub idet alle tre deltagere kom hjem med præmier!

Der deltog 34 spillere, fordelt i 4 grupper. Asger J. Andersen vandt gruppe 2 med 5 point af 7, Vigen vandt gruppe 3 med 6 af 7 (!), og endelig fik Jørgen Johansen en delt 2.plads i gruppe 4 med 5 af 7. Turneringen blev vundet af Jesper Skjoldborg, Viby, og Leif Kristensen, Kjellerup, begge med 5½ af 7. En hyggelig og velarrangeret turnering.
Rejsebrev nr. 2 fra Mallorca 21. oktober
Ivan beretter:

I denne weekend er der finalerunder om det spanske mesterskab. De sidste 4 hold møde til semifinaler og finale, så vores hotel er blevet indvaderet af stjerner som Ivanchuk, Adams, Shirov, Grischuk, Bacrot, Bologan osv. I alt talte vi 5 tidligere Samba Cup deltagere på de 4 hold. Der spilles med hold á 6 spillere, hvoraf de 2 skal være spaniere, og det betød f.eks. at vinderen af den seneste Samba, Baadur Jobava, kun var reserve, og derfor var ham der skulle tage billeder af sine holdkammerater.

Mads spillede i 5. runde hvid mod Tscharotschkin fra Tyskland, der skulle vise sig at være en rigtig Ordnung-muss-sein-fyr. Mads gik i starten rigtig hårdt til ham, og ofrede bønder for angreb, men angrebet ebbede ud, og derefter var det med at bide sig fast i bordkanten og kæmpe for sin remis. Sådan blev det, men da Mads påpegede, at nu havde de opnået samme stilling for 3. gang henviste tyskeren til, at det skam skal forlanges på en helt bestemt måde (Mads kendte jo reglen om, at man ikke måtte skrive sit træk ned først, og troede også at det gjaldt her). Efter lidt tumult blev det dog remis, men for en god ordens skyld er proceduren som den altid har været: skriv trækket ned, stop uret, tilkald arbiter, forlang remis. Det har vi fra en rigtig IA med FIDE-emblem i reversen og slips og det hele!

I går var Mads så sort mod Jonathan Grant fra Skotland. Det blev ”Pindsvinesystemet i Symmetrisk Engelsk” (Hva’behar!). Undervejs havde Mads en enkelt chance for at få lidt fordel, men det forblev lige helt indtil tidsnøden, hvor skotten afgjorde sikkert. Flink mand i øvrigt ham Jonathan. Han har altid spillet 1.c4 og vidste derfor en masse om stillingerne, så analysen varede langt over en time.
Rejsebrev fra Mallorca 21. oktober
Ivan beretter:

Efter en problemfri rejse, som vi nok mest vil blive husket for check-in tidspunktet (05:00) og for at taxaen fra lufthavnen til hotellet kostede mere end flyveturen, ankom vi til vores hotel - alt for tidligt til at få vores værelse. Ikke fordi det ikke var klar, men fordi sådan var det bare. Derfor satte vi kufferterne ind i hotellets bagageopbevaring, og gik ud for at finde spillestedet, blive skrevet ind, møde Bjørn Brinck (der spiller med i seniorturneringen – hyggeligt!) og få lidt frokost.

Runderne hernede starter kl. 20.30, og da vi ikke kendte hverken modstander eller farve til 1. runde, valgte vi at forsøge at indhente noget af den manglende søvn.

Første runde bød på hvid mod GM Peralta fra Argentina. Mads spillede sådan set udmærket som hvid mod Caro-Kann, men de der stormestre kan altså noget, og argentineren opbyggede stille og roligt en afgørende fordel.

I anden runde var han så sort mod vores gausdal-ven, Terje Lie fra Norge. Det blev Grünfeld – en kort en af slagsen, så I får lige det hele her: 1.d4 Sf6 2.c4 g6 3.Sc3 d5 4.c5 Lg7 5.Sf3 0-0 6.e3 b6 7.b4 a5 8.b5 bxc5 9.dxc5? Se4 10.Dxd5?? Lxc3+! 11.Ld2 Dxd5 0-1

Tredje runde bød igen på hård modstand i form af ”næsten IM-eren” Das fra Indien. Mads var hvid i en klassisk sicilianer, som gik over i noget Le2-Najdorf. Mads stod længe godt, måske endda bedst, men i den gensidige evige tidsnød skruede inderen op for spillestyrken, og så var der ikke noget at gøre.

Fjerde runde blev endnu engang Grünfeld, denne gang mod en lokal fyr. Selv om det tog lidt længere tid end i 2. runde gav det endnu en gevinst, hvor Mads spillede det ene Rybka-hiv efter det andet efter at spanieren var gået ud af teorien. Den slipper I nok ikke for at se i Løberen på et tidspunkt.

ortset fra et par dage med rigtig dårligt vejr (efter sigende det værste i 20 år, men vi er jo efterhånden vant til at vandet vælter ind på hotellet, når vi er ude og spille, så da det brød igennem barens tag 10 meter fra hvor vi sad, tog Mads det med ophøjet ro) er her rigtig rart hernede. Faktisk en super kombination af ferie og skakturnering. Dagene går med forberedelse og afslapning sammen med vores gode ven Jakob Glud. Han har spillet to turneringer hernede før vi kom – vundet dem begge, og lavet GM-norm i den ene. Lige nu har han turneringspause, men spiller tit med i den lynturnering, der afholdes hver formiddag med deltagelse af 20-30 stormestre plus det løse – vildt!
Ny pressemeddelelse 13. oktober
Flot start af skoleskakeleverne
Ny pressemeddelelse 6. oktober
Forstærkning til Skanderborg Skakklub
Skanderborg Løberen på nettet 6. oktober
Thomas K. Laursen har i sommers udbygges klubblads sektuonen. De findes under 'Info' eller her.

IM Emil Hermansson til Skanderborg Skakklub 4. oktober
Anders beretter:

Det er med stor glæde, at jeg kan oplyse, at Emil Hermansson har meddelt, at han gene vil spille på vores 1. hold i den kommende sæson. Der er her tale om et glædelig gensyn, da han, som bekendt for de fleste, deltog ved vores seneste Samba Cup. Jeg kan i den forbindelse tillige oplyse, at han i dag underviser vores egen Mads Andersen.

Der er her tale om en spiller, som virkelig kan styrke vores 1. hold. Da han kommer til at repræsentere vores klub på vores 1. bræt betyder dette nemlig også, at samtlige vores spillere rykker en plads ned og derfor naturligt forbedre deres chancer yderligt for at vinde deres parti.

For dem der var så heldige at overvære hans foredrag ved vores netop afholdte Tema-aften vil helt givet kunne bekræfte, at der her er tale om en spiller med en utrolig stor viden såvel som kunnen indenfor skak.

Vi ser derfor meget frem til dette samarbejde.

Jeg håber derfor meget, at alle vil tage godt imod vores nye medlem.

På glædelig gensyn på tirsdag.
Temaaften med Emil Hermansson! 1. oktober
Så er det i morgen tirsdag den 2. oktober at IM Emil Hermanson, som vi kender fra 2. Samba Cup, giver foredrag i Skanderborg Skakklub.

Alle er velkommen.
EM 9. runde - Ærgerlig afslutning 23. september
Ivan beretter:

Mads måtte ned mod Enrique Tejedor Fuentes fra Spanien, og endnu engang som hvid. Det startede ellers planmæssigt. Modstanderen spillede afbytningsvarianten i Fransk og Mads fik en fin stilling, men i midtspillet overså han flere gode fortsættelser, og i stedet styrede spanieren det ind i et slutspil, hvor Mads ingen chancer havde.

Øv, både for partiet og for turneringen generelt. Men det har da også været stolpe ud i en hidtil uset grad for Mads denne gang.

De andre 4 danskere vandt alle, så samlet set var det en fin dansk dag.
EM 8. runde - Fuck, han fik slag mand! 22. september
Ivan beretter:

Mads mødte i dag Mihai Bizovi fra Moldavien med sort. Ham vidste vi ikke alverden om, så åbningsforberedelserne gik på lidt repetition af forskellige varianter i Grünfeld og Najdorf, samt et ekstra grundigt kig på 3.Lb5+. Nu blev det så Najdorf uden alt det pjat med lukket, c3 eller Lb5+, og så var Mads jo på hjemmebane. Et brag af et angrebsparti! Klummens overskrift blev nærmest skreget ud da han kom ud til os efter partiet.

Først ude i dag var Tobias RB. Han havde stille og roligt afviklet til remis, så sammen med Mads’ point var vi allerede på pizzagrænsen.

Næste mand i cafeen var Alexei – endnu engang med et bedrøvet udtryk. ”Jeg satte bare et tårn i slag.” Da Pers hjerte havde stået stille et stykke tid, brød Alexei sammen af grin. Han havde også vundet et brag af et angrebsparti.

Tobias JM har overrasket flere gange, men i dag gik den ikke, og vi indkasserede dagens første nederlag.

Sidste man færdig var Kristian – også med en gevinst. Vi har endnu ikke set partiet, men normalt når Kristian vinder er det noget med godaw i.

En superpræstation af drengene blev derefter fejret med pizza og hygge i Sibeniks gamle bydel.
EM 7. runde - Tab 20. september
Ivan beretter:

Mads tabte i dag med hvid mod FM Arseniy Surunov fra Rusland. Umiddelbart vurderede vi andre jo parringen som uheldig. Russeren er regerende europamester, og Mads var med sine 3,5 point trukket op til gruppen med 4. Men han selv så det jo som en gylden mulighed for at komme med i racet igen. Den unge russer har på det seneste spillet Pirc mod 1.e4, hvor han sidste år konsekvent spillede Dragevarianten i Siciliansk. En ting var sikkert – løberen kom til at stå på g7 (ved 1.d4 spiller han Kongeindisk). I gårsdagens parti var han kommet galt af sted med sin Pirc, så vi havde nok gættet at det blev Dragen, selv om der var blevet arbejdet med begge dele i forberedelsen. Efter en lang teorivariant undlod Mads at besvare a5 med a4, og det gav en presset stilling, som han brugte oceaner af tid på at forsøge at vride sig ud af uden andet resultat end en kraftig tidsnød. Selv den kom han igennem med kreativt forsvarsspil, men i den sidste ende var nederlaget uundgåeligt.

Alexei tabte desværre igen, denne gang mod en højt ratet hollænder. Det har indtil nu ikke været hans turnering, men han har også været ekstremt uheldig med parringerne.

Kristian måtte også ned, og som Mads mod en russer. Der var chancer til begge undervejs, men i slutspillet var det spil til et mål.

Tobias RB vandt endelig igen. Som Per sagde ved analysen, da vi havde set Mads’ og Kristians partier: ”Så I to tabere, nu skal i fandeme se rigtig skak!”

Endelig fik Tobias JM en halv. Partiet var fuldstændig tabt, men modstanderen fumlede gevaldigt i slutspillet, og så endte det remis.
EM 6. runde - Remis 19. september
Ivan beretter:

Mads spillede i dag remis med sort mod den serbiske mester Vladimir Lukovic. Ratingmæssigt måske noget under forventet, men når modstanderen spiller et korrekt parti, må man jo acceptere udfaldet. Mads var forberedt på at spille Najdorf, men modstanderen brød hurtigt ud og spillede i stedet Moscow varianten (3.Lb5+). Det kendte han sådan set også godt, han spillede det f.eks. i et holdskakparti mod Rokaden i vinter. Hvad der derimod ikke var overraskende var at modstanderen spillede hårdt på kongeangreb, det havde Per nemlig sagt: ”Jeg spiller med dem hver dag, det er deres stil, de vil slå ihjel!” Nå men som sagt, resultatet blev en halv, og Rybka er enig – på intet tidspunkt slår den ud med mere end 0,5 til nogen af siderne.

Alexei tabte til én af sine badekammerater fra Letland. Et helt vildt parti. Sjældent er Pers bulletiner om et parti i U18 skiftet så mange gange som i dag.

Tobias RB måtte også ned igen. Han stod vist under det meste af vejen.

Kristian spillede som Mads remis. Han havde fint angreb undervejs, senere stod han nok til tab, men det lykkedes alligevel på snedig vis at narre ½ fra modstanderen.

I drenge under 10 råder tilfældighederne stadig. Tobias JM begyndte i dag at sige ”Shut up!” til sin modstander, når han selv rettede en brik, fordi han havde hørt modstanderen sige ”J’adoube” da han rettede én. Tobias vandt i øvrigt.
EM 5. runde - Æv! 19. september
Ivan beretter:

Mads måtte desværre ned i dag mod polakken Grzegorz Nasuta endda med hvid. Alt gik ellers som planlagt fra start, og Mads fik en fin stilling. Op imod tidskontrollen så han muligheden for at vinde en bonde, og det gjorde han sådan set også, men modstanderen fandt et træk, der i Mads’ hoved kostede dronningen for tårn+løber+bonde, og sådan blev det. Herefter var det op ad bakke, selv om han spillede videre et par træk for at se, om der kunne findes noget fusk. Desværre viste Rybka efter partiet, at et simpelt tårntræk havde holdt fast i fordelen. Surt – 2. tab med hvid, og 2. gang det kunne have været undgået med lidt mere koldblodighed.

Alexei vandt, og som altid når han gør det, så var det overbevisende og fedt at høre alle de ting han ser undervejs i partiet.

Kristian vandt også – i fin stil.

Tobias JM reddede en remis i land i en kompliceret stilling.

Tobias RB måtte ned igen. Det er hårdt at spille en række højere end alderen berettiger til, men han kæmper bravt.

Som sædvanlig når vi er på de her ture, har vi en løbende pizzakonkurrence. Denne gang startede kriteriet på 5/5 (og det var jo som bekendt langt fra med 2 halve på førstedagen), hvorefter det er blevet sænket med ½ hver dag. I går var det således 3½ og drengene scorede 3, og i dag hvor kravet var 3 blev der scoret 2½. I morgen håber jeg ikke det lykkes for os at holde pengene i lommen. Kravet bliver 2½ og vi scorer mindst 3, og så skal aftenen tilbringes på Pizzaria Ivan (det hedder det altså - så bliver det da ikke bedre!)
Klubmesterskabet - med FORBEHOLD for ændringer! 18. september
Bjarne Tornbjerg beretter:

Skanderborg Skakklub - efterårsturnering 2007 (udarbejdet 18.9.2007 kl. 00.15) 

Mester 
1 1819 Morten Rasmussen
2 1926 Henning Møller
3 2006 Tavs Bjerre
4 1777 Colin Watson
5 1627 Asger J. Andersen
6 1987 Kai S. Munk

1. runde 18.9.2007: 
Morten Rasmussen - Kai S. Munk, 0-1 
Henning Møller - Asger J. Andersen, 1-0 
Tavs Bjerre - Colin Watson (udsat) 

Basis 1 
1 1388 Leif Møller Hansen
2 1561 Søren Westergaard
3 1616 Bjarne Tornbjerg
4 1427 Benjamin Christensen
5 1603 Hans Buttenschøn
6 1422 Anders Haarup
7 1581 Bjarne B. Rasmussen
8 1380 Jan Hansen

1. runde 18.9.2007: 
Leif Møller Hansen - Jan Hansen, 0-1 
Søren Westergaard - Bjarne B. Rasmussen 
Bjarne Tornbjerg - Anders Haarup, 1-0 
Benjamin Christensen - Hans Buttenschøn (udsat) 

Basis 2 
1 1367 Erik Jørgensen
2 1288 Dieter Dettbarn
3 1297 Peer Jespersen
4 1240 Jens Kr. Vigen
5 1353 Knud Mogens Jacobsen
6 1250 Asger C. Andersen
7 1360 Erik Grønkjær
8 1257 Nichlaes Harder

1. runde 18.9.2007: 
Erik Jørgensen - Nichlaes Harder 
Dieter Dettbarn - Erik Grønkjær, 1-0 
Peer Jespersen - Asger C. Andersen, 0-1 
Jens Kr. Vigen - Knud Mogens Jacobsen (udsat) 

Basis 3 
1 1207 Jørgen Johansen
2 1230 Axel Nielsen
3 1000 Søren Villefrance
4 1112 Ingvar Uldall-Jessen
5 1075 Thomas K. Laursen
6 1000 Henrik Dygaard
7 1054 Trieu Dong Lieu


1. runde 18.9.2007: 
Jørgen Johansen - Genno, 1-0 
Axel Nielsen - Trieu Dong Lieu, 1-0 
Søren Villefrance - Henrik Dygaard, ½-½ 
Ingvar Ulldall-Jessen - Thomas K. Laursen, 0-1

EM 4. runde - 3 af 4! 18. september
Ivan beretter:

Mads vandt i 4 runde med sort over ungareren Eltigani. Det blev Grünfeld, hvor Eltigani valgte en sidevariant med 5.Lf4. Mads havde dog helt styr på teorien, og det blev ungareren der først afveg. Trods det mente Per, at Mads undervejs fik en lidt for passiv stilling, men han kløede på og afviklede fint til et slutspil som blev kørt sikkert hjem. Indtil nu har god slutspilsteknik altså givet 3 point fra knapt så gode stillinger. Det var altså en god ide at gå ombord i Dvoretskys Endgame Manual efter sommerens turneringer.

Tobias JM vandt også igen, men det kunne lige så godt være blevet remis. I en fuldstændig vundet stilling tilbød han nemlig pludselig remis. Heldigvis afslog modstanderen, og så satte Tobias ham bare mat i 5. På den front svinger humøret fra højt til kæmpe. I går var det det sidste.

Alexei tabte til en WIM. Faktisk troede både Per og Alexei at han var ved at vinde, men modstanderen fandt et helt fantastisk træk, som fuldstændig vendte billedet. Øv, men han har nu heller ikke været heldig med parringerne så langt.

Kristian tabte bare til en bedre modstander. Det sker engang imellem, og Kristians hømør har da heller ikke lidt overlast af den grund.

Sidst ude var Tobias RB, og denne gang med point på bogen. Super! Så er alle drengene på tavlen.

Efter en hurtig gang aftensmad og fællesanalyse, blev der for en gangs skyld dømt tidlig sengetid for de fleste.
EM 3. runde - endnu en gevinst 17. september
Ivan beretter:

Mads vandt i 3. runde over tyrkeren Atila Koksal Yuksel. Det blev klassisk siciliansk som forventet, og Mads kløede på med Richter Rauzer. Det gik sådan set planmæssigt lige indtil han havde oparbejdet en sikker fordel i et slutspil med 5 bønder mod 4 og tårn og springer mod tårn og løber. På et enkelt træk (36.b4) blev fordelen sat over styr, og han måtte igen på hårdt arbejde for at sikre hele pointet. Til slut var der dog ingen tvivl, og sejren blev kørt sikkert i hus. Efter partiet forsøgte GM Stellan Brynell ihærdigt at finde modspil for sort, men resultatet blev hver gang det samme. Alligevel var det utroligt lærerigt for alle drengene (og underholdende for os andre uvidende stakler) at en så stærk spiller deltog i analysen.

Tobias JM var i dag oppe mod en stærk bulgarer, og det var Davids kamp mod Goliath, så efter mindre end 20 træk kunne han slutte sig til os andre ude i solen. Humøret på den front er dog uforandret meget højt.

Kristian var hvid mod en meget stærk modstander, og her var der heller ingen pardon. 0-1.

Alexei mødte ligesom Mads en spiller fra Tyrkiet, og har var klasseforskellen i vores favør, og dermed kom Alex på tavlen.

Sidste mand ude i solen var Tobias RB. Han mødte det svenske håb, og derfor blev der joket ivrigt mellem de to delegationer uden for spillestedet dagen igennem. Desværre måtte Tobias bøje sig efter sej kamp. ØV! Men i morgen skal de få.

Inden turneringen havde Mads nok været tilfreds med 2/3 på nuværende tidspunkt, men tabet i 1. runde nager stadig lidt. I morgen skulle der være garanti for en rigtig stærk modstander, og med den stigende formkurve tør vi godt håbe på lidt medgang, selv om det bliver svært.
EM 2. runde - heldig gevinst 16. september
Ivan beretter:

Efter 1. rundes ærgerlige tab, skulle der gerne point på kontoen i dag. Modstanderen, Nenad Tomin fra Serbien, var en kedelig fyr, der altid spiller c3-siciliansk. Det kan være svært at vinde mod som sort, så derfor havde Mads til lejligheden støvet en gammel Caro-Kann analyse frem (skal det være kedeligt, skal det være på min måde). Det gik faktisk ikke ret godt. På et tidspunkt sagde Rybka +2, men herfra gik det raskt ned ad bakke for serberen, og Mads spillede slutspillet fint. 0-1 og humøret var straks meget bedre.

Kristian vandt sit parti i fin stil. 25 træk så var modstanderen sat mat.

Tobias JM vandt også. Godt hjulpet af en venligt stemt modstander gik partiet ind i et vundet slutspil, som Tobias kørte sikkert hjem.

Alexei tabte igen. Han har indtil nu ikke været forfulgt af held. Efter tabet i går ventede i dag en russisk IM’er – det er sgu udtur. Alex vinder i morgen!

Tobias RB måtte også ned igen. Den lukkede sicilianer virker ikke rigtig mod modstandere af denne styrke. Tobias vinder også i morgen!

Dagene her nede er ved at komme ind i en fast rytme. Efter morgenmaden er det tid til et par timers forberedelse, og derefter måske en badetur. Så frokost og hvile inden runden går i gang klokken 15. Efter partianalysen er det tid til aftensmad, og derefter gennemgår Per og drengene dagens partier i plenum, og så kan vi lige nå at følge starten på VM-partierne inden det er sengetid.
Mads til EM 1. runde 16. september
Ivan beretter:

Mads fik en rigtig skidt start på EM da han tabte med hvid til Rokas Klabis fra Lithauen. Starten var ellers ok – det blev Najdorf som forventet, og Mads fik en fin stilling. I midtspillet blev det vildt kompliceret, og Mads måtte give dronningen for tårn, kvalitet og bonde. Ved analysen fandt de ikke andet end mikroskopiske remischancer, men Rybka gav med det samme et træk der gav damen tilbage for det ene tårn, så det ville være blevet et slutspil med en bonde over. Surt!

I drenge under 10 kom Tobias JM fint fra start med en remis. De spillede 20 træk, og da det så tilpas kompliceret ud, enedes de om remis i stedet for at forsøge at finde en fortsættelse.

Tobias RB, der spiller i drenge under 16, var oppe mod en stærk modstander, og resultatet blev som forventet. Desværre for Tobias fandt de ved analysen et træk, der ville have vundet.

Alexei i drenge under 18 var oppe mod en 2400-mand. Alex spillede sådan set fint, men blev alligevel stille og roligt mast.

Kristian i drenge under 14 mødte en nogenlunde jævnbyrdig modstander. FIDE har nemlig (som sædvanlig) fumlet med Kristians ELO-tal så hernede står han som en af de eneste i gruppen som uratet. Undervejs havde han en fin stilling, men måtte alligevel lade sig nøje med remis.

Forholdene hernede er rigtig gode. Fint hotel og gode spilleforhold. Men naturligvis skal vi finde noget at klage over, specielt med dagens magre pointhøst i bagagen. Så spisningen kunne godt arrangeres bedre. Alle spiser sammen i et rum, der i bedste fald har plads til en tredjedel. Det foregår i øvrigt på nabohotellet – Hotel
Temaaften med Emil Hermansson! 13. september
Colin Watson beretter at det er lykkes at invitere IM Emil Hermanson til Skanderborg Skakklub på klubbens tema aften tirsdag den 2. oktober.

Emil, som er Mads Andersons træner, er i området og vil gerne stå for denne, nu meget spændende, temaaften!

Colin håber at alle klubbens medlemmer vil bakke op om dette arrangement, som han siger er det altid meget sjover når vi er mange.
2. division, gruppe 3 3. september
Ved weekendens HB møde blev programmet for divisionsskak 2007/08 godkendt, for os er 2. division gruppe 3 specielt spændende:

Nr Klub 1
4/11
2
18/11
3
9/12
4
13/1
5
3/2
6
2/3
7
13/4
Po.
1 Esbjerg

 8

7

6 

 4

3 

 5

2 

 
2 Ribe

 6

5

8 

 3

4 

 7

 1

 
3 Skanderborg

5 

 8

4 

2 

 1

 6

 7

 
4 Horsens

 7

6 

 3

1 

 2

8

5

 
5 Haderslev

 3

 2

7 

 6

8 

1 

 4

 
6 Tønder

2 

 4

 1

5 

 7

3 

 8

 
7 Bov

4 

 1

 5

 8

6 

2 

3

 
8 Centrum

1 

3 

2

7 

 5

 4

6 

 
                   
De andre grupper kan ses på divisionsskak hjemmesiden.
Ny sæson i Skanderborg Skoleskak 17. august
Skanderborg Skoleskak begynder den nye sæson mandag den 27. august.

I lighed med tidligere år spilles der hver mandag fra kl. 16.00 til 17.30 skak for børn på Morten Børup skolen og Niels Ebbesen skolen i Skanderborg.

Læs mere her.
Indbydelser 11. august
Nye indbydelser, se hvilke og link til venstre
Morten i Baltic Sea Cup 8. august
Som webmaster for denne side må man vel ikke omtale sig selv, men undskyld jeg kan ikke lade være!

Resultatmæsstig blev det til 5 af 9 mulige point ved Baltic Sea Cup, hvilket rakte til en delt 33. plads. Med en seedning som nr. 102 i dansk rating (1723) og som nr. 81 i ELO (1979), af 118 deltagere, må dette nok betegnes som mit livs turnering 'indtil nu'.

Modstandere og resultater:
1. IM Bjørn Brinck-Claussen, 2323, 0
2. Bjarne Abrahansen, 1346, 1
3. Andreas Kvinge Hindesen, NO 1664, 1
4. FM Ove Weiss Hartvig, 2232, ½
5. Niels Henrik Willumsen, 2215, ½
6. FM Dorin Tito Maiorescu, 2273, ½
7. Mads Bille Svendsen, 2178, 0
8. Lars-Henrik Bech Hansen, 2070, ½
9. Nicklas Skjoldager, 2077, 1

Tros hjemmeside problemer og manglende (lovet) hotel standard på alle værelser, var turneringen velarrangeret og kan varmt anbefales. Udførligt referart om mit livs skakturnering og turen til klippeøen Bornholm kommer senere i klubbladet Løberen.
Mads i Politikken Cup 6. august
Mads sluttede med 5½ af 10 mulige point ved Politikken Cup, hvilket rakte til en delt 81. plads (af 280 deltagere). Mads vandt rating i begge hans turneringer!
Kalenderen 26. juli
.. er opdateret

Dette gælder også for Aktivitetsplanen for sæson 2007/2008.
Mads i Vesterhavsturneringen 26. juli
Mads sluttede med 6 af 10 mulige point ved Vesterhavsturneringen, hvilket rakte til en delt 22. plads (af 109 deltagere). Et flot resultat!

Pt. er han netop igang ved Politikken Cup, hvor det er blevet til 3½ af 6 point bl.a. remis mod en 2300 mand.
Sommerferien 12. juli
Så står sommerferien for alvor for døren, men i denne er der også god chance for en god gang skak. Af stort turnering her i landet bør nævnes Vesterhavsturneringen fra d. 13. til d. 20. juli, derefter Politikken Cup (incl. NM) fra d. 21. til d. 29. juli, og til slut Baltic Sea Cup fra d. 30. juli til d. 5. august. Alle med deltagelse fra Skanderborg Skakklub!

Vesterhavsturneringen afvikles i Esbjerg og har pt. 126 deltager heriblandt Mads Andersen.

Politikken Cup afvikles i Helsingør og har pt. 284 deltagere hvori Mads Andersen også er registreret som deltager.

Baltic Sea Cup afvikles i Rønne/Bornholm og har pt. 124 deltagere, her afløses 'Skanderborg Skakklubs deltagelse' så af Morten Rasmussen.

God skaksommer til jer alle og husk nu Skanderborg EMT 2007.
Sommeraktivitet: Ivrige børn 6. juli
Mellem tilbuddene til børn i sommerferien var der en skakaktivitet afholdt af Skanderborg Skakklub i samarbejde med kommunen. Og hvis man tror at børn helst vil tilbringe hele dagen foran computerskærmen, kan man godt tro om igen! Ikke mindre end 24 børn - flere end forventet! -havde valgt at spille skak et par timer dagligt tre dage i træk. Og de mødte trofast op og gik vældig intenst op i spillet.

Læs mere her.
Sommeraktivitet: Skak 3. juli
Så er sommeraktiviteten skak gået igang i Skanderborg Kulturhus. Som det kan ses ved følgende tilmeldingsnavne er starten en success: Mads, Carste, Anders, Sofus, Jesper, Jeppe, Nikolai, Mads, Daniel, Anton, Emil, Mads, Jeppe, Erica, Lasse, Asbjørn R., Signe R., Nikolaj, Peter, Lykke, Laurids, Frederik, Nicolai, Benjamin, Alexander m.fl.!

Skanderborg Løberen på nettet 16. juni
Selvom sommerpausen er i fyld gang, arbejdes det rund omkring med og for Skanderborg Skakklub. Thomas K. Laursen er igang med at prøve at få nogle at vores klubblade på nettet! Indtil nu er det blevet til sæson 2005-2006 og de 9 numre kan findes under 'Info' eller her.

Lys nat og blindskak 31. maj
Læs mere her.
Sommerferie 31. maj
Skanderborg Forsommerturnering burde være slut (!), da klubben holder sommerferie indtil Skanderborg EMT begynder onsdag d. 1. august.
Ekstraordinær generalforsamling 1. maj
Følgende formulering til §5 blev vedtaget med overvældende flertal:
Indkaldelse til generalforsamling skal ske senest 6 dage før generalforsamlingen. Indkaldelsen foretages på mindst én af følgende tre måder: a) På klubbens hjemmeside. b) I klubbens medlemsblad. c) Per mail eller brev.

Bestyrelsen

Ekstraordinær generalforsamling på tirsdag d. 1/5
Læs mere i nyheden fra d. 22. april.


Gausdal Chess Classics
Løbende rundereferater fra Ivan:
Gausdal Classics 2007 - 9. Runde
Gausdal Classics 2007 - 8. Runde
Gausdal Classics 2007 - 7. Runde
Gausdal Classics 2007 - 6. Runde
Gausdal Classics 2007 - 5. Runde
Gausdal Classics 2007 - 4. Runde
Gausdal Classics 2007 - 3. Runde
Gausdal Classics 2007 - 2. Runde
Gausdal Classics 2007 - 1. Runde
Gausdal Chess Classics, 9. runde 26. april
Mails fra Ivan Andersen (tak!):

Gausdal Classics 2007 - 9. Runde
Tobias var hvid mod Gausdal-veteranen Per Johansson (2017) fra Sverige. Han spiller altid Caro-Kann, og Tobias var forberedt på at spille en skarp variant og gå all-in. Per er dog, ligesom Tobias, hammer-stabil, og han afviklede rutineret til et slutspil, der så lige ud - måske endda med en lille fordel til sort, hvorefter han tilbød remis (så han kunne komme ud i bilen og tage hul på en 8 timers køretur til Stockholm). Altså endnu en halv til Tobias og et slutresultat på 5½ af 9.

Mads var sort mod Ludo Tolhuizen (2255) fra Holland. Han spiller 1.d4 og derefter forskellige sidesystemer som f.eks. London/Colle/Torre, så Mads havde sprunget aftenens GM-lecture med Lajos Portisch over, og i stedet nærlæst "Dealing with d4 Deviations". Det blev Torre, og Mads fik en fin stilling i en fransk struktur. Han valgte at give en bonde for angreb, hvilket fik modstanderen til at tilbyde remis, og sådan blev det.

Læs hele rundereferatet her

Se mere på turneringens hjemmeside.
Gausdal Chess Classics, 6.-8. runde 26. april
Igen mails fra Ivan Andersen (tak!):

Gausdal Classics 2007 - 8. Runde
Inden dagens runde havde vi regnet lidt på Tobias muligheder for at blive mesterspiller i denne turnering. Medmindre han er ualmindeligt uheldig med rundelægningen skulle 1½ point i de sidste 2 runder række. Nikolajs IM-norm muligheder var efterhånden teoretiske, men med en gevinst i dag var de stadig ikke umulige.

Læs hele rundereferatet her

Gausdal Classics 2007 - 7. Runde
Efter gårsdagens 3 halve, var der stærke modstandere til alle 3 i dag, men nu ser drengene ud til at være kommet rigtigt igang.

Mads var hvid mod Johannes Kvisla (2134) fra Norge. Han er den mest aktive norske spiller, med 267! ratede partier de sidste 2 år. Det burde jo give basis for nogle gode forberedelser, men han spiller lidt af hvert, så formiddagen gik med at kigge bredt i stedet for dybt. Desværre ikke bredt nok, for man skal helt om på de sidste sider af Experts vs. the Sicilian for at finde noget mod 1.e4 c5 2.Sf3 b6. Hvis det blev spillet for at lokke Mads ud af teorien ramte det i hvert fald som en boomerang, for efter Mads havde brugt en del tid på åbningen og pareret et lidt overilet angreb, blev nordmanden stille og roligt udspillet.

Læs hele rundereferatet her

Gausdal Classics 2007 - 6. Runde
Tobias mødte Egil Standal fra Norge (lokal rating 1601). Ham kunne vi ikke umiddelbart finde noget om i vores databaser, så Tobias og jeg brugte formiddagen på en tur til den lokale købmand. Vel tilbage på værelset søgte vi lidt på internettet og minsandten om ikke det gav bonus. Ifølge http://norbase.sjakk.biz/ var der gode chancer for, at modstanderen ville spille Caro-Kann, og sådan blev det. En lidt skidt åbning blev kompenseret af et super stærkt træk i midtspillet, og Tobias indkasserede sikkert hele pointet.

Læs hele rundereferatet her

Se mere på turneringens hjemmeside.
Gausdal Chess Classics, 5. runde 22. april
Mail fra Ivan Andersen (tak!):

Gausdal Classics 2007 - 5. Runde
For dagens runde var der lagt op til pointfest! Nikolaj taber aldrig sine hvide, Tobias mødte en modstander, der var lavere ratet end ham selv, og Mads havde endelig hvid mod en "overkommelig" modstander på bare 2198.

Læs hele rundereferatet her

Se mere på turneringens hjemmeside.
Ekstraordinær generalforsamling 22. april
.. afvikles tirsdag d. 1. maj kl. 19:00.

Eneste punkt på dagsordenen er vedtægtsændring i § 5, og lyder som følger:
Indkaldelse til generalforsamling skal ske senest 6 dage før generalforsamlingen. Indkaldelsen foretages på mindst én af følgende tre måder: a) På klubbens hjemmeside. b) I klubbens medlemsblad. c) Per mail eller brev. Herudover kan der annonceres i dagspressen.

Bestyrelsen
Gigantlyn i Chess House 22. april
.. afvikles søndag d. 29. april, læs mere her.
Gausdal Chess Classics, 4. runde 21. april
Mail fra Ivan Andersen (tak!):

Gausdal Classics 2007 - 4. Runde
Dagens runde blev den hidtil magreste pointmæssigt set.

Tobias stod for dagens eneste (halve) point. Han var i dag hvid mod Tim Spanton (1995) fra England. Det blev samme den samme variant i Spansk som i går. Alle officerer blev hurtigt blev byttet af, og så var der desværre ikke til mere end en halv.

Læs hele rundereferatet her

Se mere på turneringens hjemmeside.
Gausdal Chess Classics, 3. runde 21. april
Mail fra Ivan Andersen (tak!):

Gausdal Classics 2007 - 3. Runde
Selv om dagens runde pointmæssigt set var noget fattigere end i går, så kan det stadig godt betegnes som en succes.

Læs hele rundereferatet her

Se mere på turneringens hjemmeside.
Gausdal Chess Classics, 2. runde 19. april
Mail fra Ivan Andersen (tak!):

Gausdal Classics 2007 - 2. Runde
Dagens runde blev en succes med 2½ af 3 points.

Først færdig var Nikolaj, der havde hvid mod Frode Urkedal (2176) fra Norge. Det blev Najdorf som forberedt, og Nikolaj havde bebudet at det blev skak uden hjelm. Det er jo hans speciale, så efter 3 timer kastede den unge nordmand håndklædet i ringen.

Læs hele rundereferatet her

Se mere på turneringens hjemmeside.

Bymesterskabet 2007 - slut
19. april
Skanderborg Bymesterskab 2007 er færdigspillet, bymesteren 2007 blev Klaus Berg. Se resultater og ny rating her (bemærk at det nye rating er excl. holdskak ændringen!)
Gausdal Chess Classics 19. april
Så er Mads Andersen på skak-farten igen, og nedenstående rundereferat er modtaget fra Ivan (tak!).

Gausdal Classics 2007 - 1. Runde
Gausdal Classics startede i dag med 3 danske deltagere: Nikolaj Mikkelsen, BMS Skak og Mads Andersen, Skanderborg i GM-B og Tobias Bøje fra Viby i ELO Gruppen.

Læs hele rundereferatet her

Se mere på turneringens hjemmeside.
Husk generalforsamling i aften 17. april

Hæderstegn til Hans Buttenschøn 17. april
Så lykkedes det at fremskaffe et billede hvor Hans Buttenschøn i Påsken fik 6. hovedkreds hæderstegn.Hans Buttenschøn har gennem mange år ydet en enorm indsats for skakken i Skanderborg og har haft en finger med i de fleste af Skanderborg Skakklubs aktiviteter i de senere år, hvor vi især har stiftet bekendtskab med Samba Cup 1+2, Skanderborg EMT i august/september hvert år, skoleskakken samt hurtigskakturneringen umiddelbart efter nytåret. Han har også sørget for kontakten til medierne og stået for en mængde pressemeddelelser.
Generalforsamling og lynmesterskab 15. april
Husk at der på tirsdag d. 17/4 afholdes generalforsamling, og senere på aftenen det årlige lynmesterskab.

Tirsdag 24/4 holder Klaus Berg foredrag om EM i Dresden.
7. runde af bymesterskabet i aften 10. april
Se grupper og resultater her
Klaus Berg ved EM 10. april
Mens der her i Påsken er spillet DM, er Klaus Berg rejst til Dresden for at deltage i det meget stærke EM. Det er efter 7. runde (af 11) blevet til 3 point, og Klaus har bl.a. mødt GM Alexey Dreev. .

Peter Heine Nielsen deltager også, og han har efter 7. runde 4 point.

Se meget mere på hjemmesiden for EM 2007

Klik for turneringens hjemmeside
DM 2007 9. april
.. sluttede i dag. Det blev en flot turnering for Mads Andersen i kandidatklassen, med 3 point sikrede han sig en pæn ratinggevinst.

Danmarksmester for 3. år i træk blev GM Sune Berg Hansen.

Se meget mere på hjemmesiden for DM 2007

Klik for turneringens hjemmeside
Program for i dag!? 3. april
Bestyrelsen har i går mandag med beklagelse måtte aflyse aftenens programsatte temaaften.

Klubben er åben som normalt, der kan spilles udsatte kampe (hvilket man selv skal aftale med modstanderen) og ellers arrangeres der en lille turnering for de fremmødte.

DM 2007 3. april
.. er i fuld gang i Landsholdsklassen; efter 3. runde (af 9) er 1. pladsen 4 delt mellem Sune Berg Hansen, Jens Kristiansen, Allan Stig Rasmussen og Esben Lund.

I dag tirsdag begynder vores egen Mads Andersen i kandidatklassen, det bliver spændende at følge.

Se mere på hjemmesiden for DM 2007

Klik for turneringens hjemmeside
8-0; vandt mesterrækken 25. marts
Skanderborgs 1. hold sikrede sig i dag opryggning til 2. division med en sejr over Århus på 8-0!

Læs mere her.
6. runde af Bymesterskabet 11. marts
Spilles på tirsdag d. 13/3.
Pige-DM i skak - Skanderborgpige klarede sig godt 11. marts
Læs mere her.
5. runde af Bymesterskabet 5. marts
Spilles i morgen tirsdag d. 6/3.
Et par nye pressemeddelelser 5. marts
4/3: To skanderborgdrenge blev Århusmestre i skak
4/3: Holdturneringen, op og ned for Skanderborg Skakklub
2. sidste runde i holdskak 5. marts
VRS - Skanderborg I (Mesterrækken), 3-5
Skanderborg II - Silkeborg II (A-rækken), 3-5
Åbyhøj II - Skanderborg III (D-rækken I), 3-2
Skanderborg IV (D-rækken II), sad over
Viby V - Skanderborg V (D-rækken II), 2-3

Mere info om holdskak og modstanderholdene kan findes på 6. hovedkreds hjemmeside.
Kalenderen 22. februar
.. er opdateret
Mads Andersen Nordensmester i skak! 22. februar
Læs mere under presse.
Nu på tirsdag; udsatte kampe 11. februar
På tirsdag d. 13. februar spilles der udsatte kampe i Bymesterskabet.
De seneste holdskakkampe 11. februar
Nordre III - Skanderborg I (Mesterrækken), 2½-5½
Århus III - Skanderborg II (A-rækken), 0-8!!
Skanderborg III - Brabrand I (D-rækken I), 3½-1½
Viby V - Skanderborg IV (D-rækken II), 4½-½
Skanderborg V - SK1968 VI (D-rækken II), 3-2
Alt i alt en super runde for Skanderborg tros 4. holdets ... Mere info om holdskak og modstanderholdene kan findes på 6. hovedkreds hjemmeside.
Nye pressemeddelelser (og 'nedetid') 11. febrar
Da Tele2 ikke kan få styr på min forbindelse (telefon som internet) har opdateringen har ikke været så god, jeg håber de får styr på det snart!

Nedetiden er gået mest ud over pressemeddelserne. Asger J. Andersens har for tiden overtaget Hans Buttenschøns opgave hermed. De sidste par uger er der kommet 4 stk.:

8/2: Rosenholmmesterskabet i skoleskak
8/2: 2. holdet gjorde rent bord!
31/1: Skanderborgs suveræne 1. hold!
28/1: Mads blev jysk mester for 3. gang!
18/1: Holdturneringen og hurtigskak
Kalenderen 1. februar
.. er opdateret
Et par nye pressemeddelelser 18. januar
18/1: Holdturneringen og hurtigskak
15/1: Forårssæsonen er igang
Kommende holdskakkampe 14. januar
Søndag: Skanderborg I - Skødstrup (Mesterrækken), 5-3
Mandag: Hadsten - Skanderborg V (D-rækken II), 2-3
Tirsdag: Skanderborg II - Hinnerup (A-rækken), 5½-2½
Tirsdag: Skanderborg IV - Hørning (D-rækken II), ½-4½

Mere info om holdskak og modstanderholdene kan findes på 6. hovedkreds hjemmeside.
Skanderborg Bymesterskab 2007 8. januar
Indbydelsen

Grupperne er klar OBS

Statistik og aktivitetsplan 5. januar
Så har 2007 allerede budt på et par små tilføjelser til denne hjemmeside:

Statistik, der for eftertiden kan tilgår via info menen.

Aktivitetsplan, der for eftertiden kan tilgår via info menen.
Skanderborg Bymesterskab 2007
Indbydelsen
Online tilmelding
Tilmeldte spillere

Nyhedssiden 2006
 
  Webmaster: Morten Rasmussen  
Chart.dk