Skanderborg Skakklub

   
     
  Forside Info Kalender Skoleskak Resultater Presse Medlem Links
 
Velkommen
Informationer om klubben
Støtteforening
Vedtægter
Guld-sponsorer
Sølv-Sponsorer
Bronze-Sponsorer
AluXperten - Alt i dæk og fælge Sparkassen Kronjylland
Hugo Mortensen
Tømrermester Hans Haarup
DM for ungdom 2009
Klik for at gå til DM for ungdom 2009
Dansk Skak Unions spilserver
Klik for at gå til Dansk Skak Unions spilserver
GM turnering 2003 + 2005
Klik for turneringens hjemmeside
 
 
Nyere nyheder

Januar 2008 - december 2008
Fantastisk turnering for Mads 19. december
Mads opåede et ualmindeligt flot resultat på Mallorca, med en stor rating gevinst og et præstationsrating på næsten 2400! Stort tillykke herfra.
Peter og Morten i Chess House 19. december
Ved den netop afsluttede onsdags emt havde Skanderborg Skakklub to spillere med. Peter tog en 4. plads i basis 1 med et beskedent ratingtab til følge. Bedre gik det Morten i mester 2, der i sidste runde kæmpede for at opnå mesterspiller titlen, det blev dog remis, men en pæn ratinggevinst. Se turneringstavle på Chess House´s hjemmeside.
Skanderborg Klubmesterskab 2008 16. december
Er her opdateret med placeringsnumre og nye (endnu ikke officielle) ratingtal
Presse er opdateret 11. december
Skakklubben kom ned på jorden igen
Stormesteren førte Skanderborg Skakklub til sejr
En stormester kommer til byen
Mads i Palma Open 9. december
Mads deltager i øjeblikket i en stærk skakturnering i Palma, hvor hans deltagelse er betalt som en del af præmien for hans turneringssejren i oktober.

Turneringen kan følges på denne hjemmeside, i går gik det rigtig godt idet han slog en IM'er, dd. møder han så en ny.

Derudover skriver Nikolaj Mikkelsen rapporter hjem til DMS Skak's hjemmeside.
Årets sidste holdskak runde 8. december
1. holdet (2. division): Team Nordea/Skb - Springeren Kolding, 5-3 (pt. 1. pladsen)
3. holdet (B-række): SK1968 IV - Skanderborg III, 5½-2½
4. holdet (C-række): Malling - Skanderborg IV, 4½-3½
2. holdet (Mesterrækken): Skanderborg II - Skødstrup II, 2½-5½
Presse er opdateret 2. december
Skanderborgdreng blev suveræn danmarksmester
Mads Andersen danmarksmester 1. december
Ved weekendens DM stævne i Odense lykkedes det Mads Andersen af vinde C-gruppen. Tillykke herfra! Se mere på www.skoleskak.dk
Presse er opdateret 27. november
Skoleskak: Grand prix stævne i Århus
Presse er opdateret 19. november
Forrygende skakaften!
Super holdskak runde - 4 sejre 19. november
1. holdet (2. division): Viby - Team Nordea/Skb, 3-5
2. holdet (Mesterrækken): Skanderborg II - Århus/Skolerne IV, 5½-2½
3. holdet (B-række): Skanderborg III - Hinnerup II, 5-3
4. holdet (C-række): Skanderborg IV - VRS III, 4½-3½
Presse er opdateret 16. november
Solid sejr over Viby Skakklub
Presse er opdateret 2. november
Skakklubben fik flot start på divisionsturneringen
Kalender sæson 2008-2009 31. oktober
.. er opdateret.
Ny onsdags EMT i Chess House 30. oktober
Begynder på ondsad, se indbydelsen her (pt. 22 deltagere, heraf 11 mesterspillere!).
Morten vandt i Chess House 30. oktober
Morten fortsætter fremgangen med turneringssejr i Chess House, 3. turnering i træk med ratinggevinst til nu 1867. Se turneringstavle på Chess House´s hjemmeside.
Holdskak begynder i den kommende uge 25. oktober
Skanderborg stiller i år med 4 8-mands-hold hvoraf de 3 indleder sæsonen i den kommende uge:

2. holdet (Mesterrækken): VRS - Skanderborg II, 4½-3½
3. holdet (B-række): Skanderborg III - Skødstrup IV, 6-2
1. holdet (2. division): Ribe - Team Nordea/Skb, 2½-5½
4. holdet (C-række) - starter først i uge 47
Mads vandt flot skaksejr 21. oktober
Mads Andersen (13) fra Skanderborg Skakklub deltog i efterårsferien i en meget stærk turnering i Spanien. Der blev spillet et parti dagligt i ni dage. I denne turnering var der ingen aldersgrænse. Man måtte blot ikke være professionel skakspiller.

Mads var seedet som nr. 26 af 95, men vandt alligevel turneringen med imponerende 7 point af 9 mulige. De fleste modstandere havde et højere styrketal end Mads, men alligevel tabte Mads kun ét parti.

Der blev også spillet en lynturnering for under 16-årige (5 minutter pr. spiller til hele partiet), og minsandten om ikke Mads også vandt den!

Fra de ældre og mere erfarne spillere lød der mange rosende ord om Mads’ præstation, fx ”Jeg er glad for at du vandt. Du spillede bedst og lavede kun én fejl” (i tabspartiet). Og ”Jeg sagde jo allerede til dig sidste år at jeg ikke ville møde dig i år”.Nyhed på dsu.dk
Turneringens hjemmeside
Slutstillingen
Efterårsskak 16. oktober
Her i efterårsferien (onsdag og torsdag) har der været skak for børn og unge mennesker i Kulturhuset i Skanderborg.

 

 

 
Endnu en mesterspiller til klubben 9. oktober
Man siger, at en ulykke sjælden kommer alene, for klubben må dette udsagn være med omvendt fortegn. Det er nemlig med stor glæde at jeg kan meddele, at; Antonio Clerico (elo 2144) d. 1/10 har indmeldt sig i Skanderborg Skakklub.

Der er måske nogle der vil nikke genkendende til dette navn. Han har nemlig tidligere deltaget i vores EMT-turnering og hele 2 gange vundet den.

Han bor i dag på Samsø, men har noget nær familie boende i Skanderborg, hvorfor han jævnligt kommer til byen. Han vil i år gerne stå som reserve til vores hold-skak, men såfremt vi måtte mangle en spiller og det kan indpasses i hans program, ja så vil han meget gerne træde til.

Jeg håber naturligvis, at klubben kan få rigtig meget glæde af denne klasse-spiller.

Med denne glædelige nyhed vil jeg gerne ønske jer alle en rigtig god aften og på glædelig gensyn på tirsdag.
Kai vandt Ringkøbing Weekend-EMT 8. oktober
Kai fortsætter fremgangen efter den knapt så gode Skanderborg EMT. Først vandt han omkampen mod Colin om klubmesterskabet 2007, dernæst omkampen om bymesterskabet 2008 mod Tavs, og i sidste weekend blev de tabte ratingpoint så vundet tilbage i Ringkøbing Weekend-EMT. Flot!
Stillingsopslag 29. september
Dansk Skak Union har modtaget en opsigelse fra Steffen Pedersen vedr. Dansk Skak Salg, nyhedsredaktør og sekretær for Dansk Skak Union. Skulle nogle være interesseret henvises til denne nyhed. Det bemærkes, at stillingerne kan søges enkeltvis eller samlet, alt efter ansøgerens ønsker og kompetencer.
GM Kamil Miton tilknyttes Skanderborg Skakklub 25. september
Det er med en ualmindelig stor glæde og stolthed at det kan bekræftes, at

GM Kamil Miton ( 2580 )

fra og med indeværende sæson bliver tilknyttet Skanderborg Skakklub.

For de som var med, eller blot fulgte vores seneste Samba Cup i 2005, vil givet kunne huske ham. Inden sidste runde stod han til selv at kunne afgøre, om han skulle slutte turneringen som vinder. Dette blev det dog ikke til, men et meget flot 2. plads i det meget stærke selskab vidner naturligvis om hans store styrke. Det kan i den forbindelse oplyses, at han var en af de kun to, som slog Magnus Carlsen, der i dag ligger nr. 6 i verden og rent faktisk har ligget nr. 1 for en kort bemærkning.

Sidste år var vores målsætning at blive i 2. division, men var rent faktisk lige ved at rykke op i 1. division. Med en sådan forstærkning så håber vi i bestyrelsen naturligvis, at vi i år kan tage det sidste skridt og komme op i 1. division.

Med denne store glædelig nyhed vil jeg gerne ønske jer alle en rigtig godaften.

På glædelig gensyn til jer alle.
EM dag 9 24. september
Ivan beretter:

Så gik den ikke længere. Mads måtte desværre ned mod Dmitriy Danilenko fra Ukraine, og det på den aller mest bitre måde. Helt som forudset blev det Dragevarianten i Siciliansk, der jo også er spillet en del på topniveau på det seneste af bl.a. Magnus Carlsen fra Norge og Tavs Bjerre fra Skanderborg. Mads fik en fin stilling med godt angreb, og på et tidspunkt havde han mulighed for at ofre sin løber med knusende angreb. I rablende tidsnød overså han muligheden og valgte i stedet en mere "sikker" variant. Han ahvde stadig en fin stilling men 4 træk senere, i træk 37, går han så mat i 1.

Av, den var hård. Men det kan nu ikke ødelægge indtrykket af en god turnering. Spillet efter hviledagen har (frem til træk 30 i dag) været på rigtig højt niveau.

Dagen var generelt hård ved de danske drenge. 1½ point blev det til i form af en gevinst til Bjørn og remis til Martin. På forhånd havde vi jo sat vores lid til Kristian, der har haft helt forrygende turnering med 6 point hidtil. I dag var der dog ingen nåde fra topseedede Ivan Bukavshin.

Bukavshin blev dermed europamester med flotte 7,5 af 9, og ja, rigtigt husket, den ene halve blev afleveret til Mads i 2. runde :-)

Turnerings link - EM i Montenegro
EM dag 8 24. september
Ivan beretter:

Når det kører, så kører det altså. Sort mod 6. seedede Roman Kezin fra Rusland skulle jo ellers nok kunne ryste de fleste, men når Mads er i det spillehumør han er i nu, så skal der åbenbart mere til. Det blev Grünfeld som planlagt, og modstanderen fik ret hurtigt tænkt sig i tidnød, og så lykkedes det Mads at lægge en fælde for russerens dronning. Selv om der blev spillet lidt videre, var det nok mest for at modstanderen kunne vænne sig til tanken.

5 point (og 1½ af 3 mod spillere fra top-6) er en tangering af hans hidtil bedste EM-resultat, så i morgen kan der spilles frit. Eller som de siger i Zulu Djævleræs: "Den skal bare have fuld æde!"

Turnerings link - EM i Montenegro
EM dag 7 22. september
Ivan beretter:

Så skal jeg da ellers lige love for at Mads er kommet igang. I dag var det Matei Blazeka fra Kroatien, der med hvid måtte lægge ryg til en gang angrebsskak. Nu skulle vi vel efterhånden også have betalt af for lånet af deres 49'er. Helt som ventet blev det Najdorf-varianten i Siciliansk, og der var ikke rigtig nogen pardon. En lille fejl af modstanderen, og hans konge blev trukket ud på brættet af et løberoffer, hvorefter Mads eksekverede sikkert.

Med pointet er selvtilliden også ved at være tilbage. På turen hjem proklamerede han: "Ah, der er nu ikke noget som at vinde i skak!" Derefter en kort pause, og så: "Selv om jeg godt ved, at det ikke er noget du har prøvet så tit."

Turnerings link - EM i Montenegro
EM dag 6 22. september
Ivan beretter:

Så kom der endelig et helt point på kontoen igen. Dagens modstander Sergej Golikov fra Rusland vidste vi ingenting om på forhånd. Så i stedet for lange forberedelser havde den vordende konfirmand (og hans altopofrende far) brugt formiddagen på en katolsk gudstjeneste, og dermed inkasseret et af de 8 vigtige krydser i præstens bog.

Lidt forberedelser var det dog også blevet til - lidt lappen huller hist og her. Vi gættede på en Sicilianer af en slags, Drage eller Taimanov. Nu blev det så Accelereret Drage, og det har Mads kigget en del på, primært fordi scoren mod denne åbning tidligere har været miserabel. Modstanderen havde tydeligvis håbet at der ikke var blevet repareret på det, for han begyndte at tænke præcis der, hvor Mads trak noget han ikke har trukket før. Derefter gik det stille og roligt vores vej, og selv om russeren prøvede forskellige tricks i slutspillet som f.eks. at stille kongen på to felter, så blev pointet kørt sikkert hjem. Effekten var den samme som 2 Carlsberg - straks blev stemningen meget bedre.

Turnerings link - EM i Montenegro
EM dag 5 21. september
Ivan beretter:

Når spillet ikke kører så kan selv de simpleste ting være svære. Hvid mod en mand på kun lige godt 1800 burde jo under normale om stændigheder være en overkommelig opgave. For bare 3 dage siden voldte sådan en opgave ikke de store problemer, men i dagens parti var det svært bare at komme over remisgrænsen, og da man endelig kom det, var det endnu engang med forkert fortegn. Så skulle der atter engang kæmpes for at redde stumperne, og denne gang lykkedes det med lodder og trisser (og en enkelt fingerfejl af modstanderen) at holde den halve da der til sidst kun var en konge på hver side og en springer til Mads. Faktisk manglede der bare et enkelt tempo i at han kunne have vundet det, og efterfølgende var der da også tilfredshed med endelig at have vist noget god teknik, selv om det kom lidt for sent til at redde hele pointet i land.

I morgen er der så en hårdt tiltrængt hviledag. Vi har planlagt en sejltur på bugten, og så er der også lidt lektier. Om mon ikke der også vil blive kigget på lidt skak og spillet et enkelt parti lyn.

Turnerings link - EM i Montenegro
EM dag 4 19. september
Ivan beretter:

Øv, for en møgdag. Det var jo det parti, der skulle bruges til at komme op på hesten igen. Desværre var Matija Ostovic fra Kroatien ikke videre samarbejdsvillig. Det startede ellers fint. Selv om forberedelserne var skudt helt ved siden af, så var det tydeligt, at kroaten ikke ville diskutere teori med Mads. 1.Sf3 så spiller vi! Mads stillede sig op i sin sædvanlige pindsvineformation og var godt tilfreds. Der var ikke noget afgørende, men en fin stilling at spille på. I voldsom tidsnød op mod træk 40 smuttede der desværre en kvalitet, og så var det pludselig ikke så behageligt mere. Selv om han forsøgte at holde sammen på stumperne, så var det kroaten der havde de lette hiv, og det andet nul i træk var en kendsgerning.

Så kan man jo fristes til at spørge som Hans Olav Lahlum gjorde efter en grim bet i Gausdal for et par år siden: "Er Mads i brykbart humør i dag?" Ja, det er han da, for vi er ikke engang halvvejs, og i morgen har han f.eks. de hvide mod en tyrker.

Turnerings link - EM i Montenegro
EM dag 3 18. september
Ivan beretter:

Mads havde i dag sort mod Kamil Dragun fra Polen. Kamil er seedet 5, så der var bestemt ikke tale om nogen walk-over. Ikke overraskende blev det Najdorf med 6.Lg5, hvor Mads valgte et lidt roligt set-up med 6…e6 7.f4 Dc7 8.Df3 Sc6 (i stedet for 8…b5). Desværre kom han hurtigt til at spille unøjagtigt, og blev straffet prompte. Klask i 22 træk var ikke lige det vi havde sat næsen op efter, men ok, 1½ af 3 er ikke nogen katastrofe, og der er jo heldigvis snart et nyt parti.

Turnerings link - EM i Montenegro
Remis i den moralske finale 16. september
.. er vel ok :-) citat Per.

Ivan beretter:

Først en lille rettelse. Truppen er ikke på 8 mand, men kun på 7, idet Peter Grove fra Mårslet desværre var nødt til at melde afbud. Dermed er gårsdagens resultatliste også komplet.

Mads var grundigt forberedt til dagens parti. Modstanderen spiller altid Siciliansk i lidt forskellige varianter, dvs. det gjorde han lige indtil i dag. Nu blev det i stedet Breyer-varianten i Spansk. Partiet var hele tiden nogenlunde i balance, og da modstanderen tilbød remis i træk 50, var Mads da heller ikke længe om at acceptere.

Efter 2 hvide i træk bliver det stensikkert en sort i morgen. Om det er en højere eller lavere ratet er lidt sværere at gætte, men det er også ligegyldigt, for der er ikke rigtig nogen svage modstandere i gruppen.

De andre danskeres resultater har vi ikke fået fat i endnu, så dem må I have til gode.

Turnerings link - EM i Montenegro
Mads på live brætter 16. september
Mads er lige nu på live bræt ved 2. runde af ungdoms EM i Montenegro. Men for at I kan se det kræver det at arrangørerne får rettet en lille fejl på livesiden! (Tjek evt. engang imellem via nedenstående link)

Turnerings link - EM i Montenegro
EM dag 1 16. september
Ivan beretter:

EM for unge afvikles (igen) i Montenegro i perioden 15. - 24. september. Mads er rykket en klasse op, så han nu spiller i drenge under 14. Han er seedet som nr. 37 i det 117 mand store felt, hvilket gav et 1. runde opgør mod den lavere ratede Dagur Andri Fridgeirsson fra Island. Ham har han mødt 2 gange tidligere i forbindelse med NM i skoleskak og scoret 1½ point (3-træks remis i sidste runde sikrede titlen i 2007). Mads var denne gang hvid, og havde nået at forberede en smule i Siciliansk. Det blev Grivas-varianten, og selv om han ikke rigtig fik noget ud af åbningen, så blev islændingen stille og roligt udmanøvreret i et slutspil. Super start, og da der var et par gedigne overraskelser, så bliver det tirsdag et opgør mod topseedede Ivan Bukavshin fra Rusland.

Resten af den 8 mand! store trup klarede sig også samlet set over forventning. Bjørn Ochsner vandt over en noget højere ratet i U-14 og Kristian Seegert (også i U14!) vandt over en uratet. I U-12 måtte Mads-Holger tage til takke med en remis mod en uratet. Samme resultat fik Martin Hansen i U-18 men mod en af de forventede favoritter. I U-16 måtte både Mads Hansen og Nicolai Brondt desværre bøje sig.

Turnerings link - EM i Montenegro
Kalender sæson 2008-2009 13. september
.. er opdateret.
Aktivitetsplan 2008-2009 13. september
Aktivitetsplan for denne sæson er nu opdateret.
Nyttige tlf. og emails 13. september
.. er opdateret.
Presse er opdateret 19. juli
Remis mod russisk stormester!
Stærk spiller til Skanderborg Skakklub

Iøvrigt spiller 2 Skanderborgfolk, Mads og Morten, med i netop startede Politikken Cup.
Da skakken tog til søs! 11. juli
En dejlig juli-aften var vi nogle stykker, som tog til søs. Da vi jo alle er glade skak-spillere, så måtte vi naturligvis have et skak-spil med.

Efter en sejltur på Skanderborg Sø gik vi i land på Æbelø og nød den medbragte kaffe inden turen gik retur til midtbyen.
 

Sommerskak i Skanderborg 9. juli
Igen i år tilbyder Skanderborg Skakklub i samarbejde med Skanderborg Kommune - Kultur & Fritid - nogle gode undervisningstimer i Skak. Det forgår i dagene tirsdag den 8. juli til og med torsdag den 10. juli fra kl. 13.00 til kl. 15.00 i Foyer'en i Kulturhuset i Skanderborg. Allerede den første dag var det godt besøgt og udover nogle håbefulde unge mennesker, var der tillige besøg fra Horsens Folkeblad. Deres artikel kan læses allerede i morgen onsdag den 9. juli, hvorfor jeg naturligvis kun kan opfordre alle til at købe et eksemplar af dagbladet. Hvis der skulle være nogle ungen mennesker ( fra 6 år og opefter ) som kunne tænke sig at deltage, så kan man stadig nå det, du/I skal blot møde op - Alle er velkommen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imponerende skakresultat af Mads 5. juli
13-årige Mads Andersen fra Skanderborg har deltaget i en meget stærkt besat skakturnering i Norge. Der var 60 spillere i gruppen, blandt dem adskillige stormestre.

Læs mere her.
Mads suveræn vinder i Göteborg 21. juni
To drenge fra Skanderborg, brødrene Mads og Kristian Andersen, har deltaget i en stor skandinavisk skakturnering i Göteborg. Der var 179 deltagere, heraf 97 fra Danmark!

Læs mere her.
Mads blev danmarksmester i skak! 18. juni
Grundet ferie mm. er det en del uger siden at hjemmesiden her er opdateret. I mellemtiden har Mads endnu engang opnået et flot resultat, læs mere i pressemeddelse af 1/6.

Forårsturneringen er også spillet færdig, med gruppesejre til: Benjamin, Jan, Asger C. og deling ml. Daniel og Henrik.
Forsommerturneringen 27. april
Der er stadig chance for at nå lidt skak inden sommerpausen. Der spilles i 4-mands-grupper alle-mod-alle. Tilmelding ved fremmøde på tirsdag d. 29/4 kl. 19:00 (eller ring til Bjarne Tornbjerg).

Tirsdag d. 29/4: Forsommerturneringen, 1. runde
Tirsdag d. 6/5: Forsommerturneringen, 2. runde
Tirsdag d. 13/5: Forsommerturneringen, udsatte partier
Tirsdag d. 20/5: Forsommerturneringen, 3. runde
Nyt klubblad 27. april
Nyt klubblad er tilgængeligt her. Se også klubbladsoversigten.
Husk dagens generalforsamlinger 22. april
Støtteforenings generalforsamling kl. 18:30.
Skaklubbens generalforsamling kl. 19:15.

Det er vigtigt at du møder op og giver din mening til kende. Efter generalforsamlingerne afholdes der lynmesterskab.
Flot præstation, men oprykningen glippede 14. april
Team Nordea/Skanderborg sluttede holdturneringen på fornemste vis med en sejr på 4½-3½ over Bov, men det rakte ikke til førstepladsen, idet konkurrenterne fra Esbjerg vandt 6-2 over Ribe.

Læs mere under presse.
Skak i Dagtimerne 12. april
Chess House er med en hvis success begyndt at arrangerer skak i dagtimerne hvor der spilles skak fra kl. 13:00 til 17:30.

Den næste turnering starter d. 20/5.
Nyt klubblad 1. april
Nyt klubblad er tilgængeligt her. Se også klubbladsoversigten.
GM Peter Heine Nielsen viser højdepunkter fra DM 28. marts
.. på DSUSS (Dansk Skak Unions Skakserver) www.skak.dk lørdag d. 29. marts kl. 20.00.

Det anbefales at downloade og benytte Windows-klienten.

Flot DM af Mads 28. marts
Med over dobbelte så mange point (4½) som forventet (2), sikrede Mads sig et kanon resultat ved DM i Silkeborg og en flot 4. plads i Kandidatklassen! Resultatet kan ses på hjemmesiden, men snyd dig ikke fra også at se hans flotte prati fra sidste runde her.

24/3-08: Pressemeddelse
Mads Andersen på live brætter 19. marts
DM er i fuld gang med Peter Heine i førertrøjen. Kandidatklassen, hvor Mads deltager, begyndte i går, og med en flot sejr af Mads er han på livebrætterne i dag. Følg med på live hjemmesiden.
Hans Buttenschøn død 18. marts
Hans Buttenschøn, mangeårigt medlem af Skanderborg Skakklub og leder af skoleskakken på Morten Børup Skolen, er mandag d. 17.3 afgået ved døden efter længere tids sygdom. Han vil blive savnet i klubben og blandt skakvenner.
Den nye danske skakserver 9. marts
Som det forhåbentlig ikke er gået nogle forbi er Dansk Skak Union's skakserver nu for alvor igang!

Den kan findes på www.skak.dk eller via nedenstående banner.

Hjælp kan du finde vha. denne lille hjælpevideo.

Linkssiden opdateret 9. marts
.. er opdateret

Mon den overhovedet bruges? Sidste opdatering var i 2003! Kommentarer og nye link er altid velkommen til mail@mortenrasmussen.net.
Hvad skal der til for at blive stormester? 9. marts
Svaret finder du i dette link fra Kai.
Billeder fra Anders 9. marts
1. holdet mod Tønder:


Presse er opdateret 2. marts
2/3-08: Ny storsejr til skakklubben
28/2-08: To sejre og et nederlag Læs mere under presse.
Holdskak uge 2. marts
2. division: Team Nordea/Skb - Tønder, 6-2. Fører 2. division!
A-rækken: Århus/Skolerne IV - Skanderborg II, 5-3. Fører A-rækken!
C-rækken: Skanderborg III - Skødstrup IV, 5½-2½. Fører C-rækken!
D-rækken: Vejlby Risskov III - Skanderborg IV, 2-3
Bymesterskabet 2008 20. februar
Grupper og resultater er opdateret.
Kalenderen 18. februar
.. er opdateret
Presse er opdateret 8. februar
Læs mere under presse.
Kanon holdskak uge 8. februar
2. division: Team Nordea/Skb - Esbjerg, 6½ - 1½!
A-rækken: Viby III - Skanderborg II, 1-7!
C-rækken: Mallign - Skanderborg III, 2-6
D-rækken: Hadsten - Skanderborg IV - Hørning, 2½-2½
Sensationel skaksejr 3. februar
Team Nordea Skanderborg vandt søndag en overraskende og flot sejr over 2. divisions suveræne tophold, Esbjerg Skakklub. Sejren blev på hele 6½-1½. Med denne overbevisende sejr kom Skanderborg op på en delt førsteplads med netop Esbjerg.

Skanderborg tabte ikke et eneste af de otte partier. Fem blev vundet, og vinderne var Emil Hermansson, Klaus Berg, Nicolai Löwenstein, Henning Møller og Colin Watson, mens Tavs Bjerre, Kai Munk og Morten Rasmussen spillede remis. Det bliver spændende at se om Skanderborg kan holde stilen i de to sidste opgør og forblive på førstepladsen!

Skoleskak

Lørdag deltog både Morten Børup og Niels Ebbesen Skolens skakhold i et stort skakstævne, Rosenholmmesterskabet.

Morten Børup havde seks deltagere med, og de klarede sig fint. Igen viste Benjamin Christensen sin styrke ved at vinde den samlede A- og B-gruppe med 5 af 6 mulige point. I C-gruppen fik både Daniel Lindbo og Andreas Paul 4 point af 7, og for Daniel rakte det til en femteplads og pokal. I D-gruppen lå Morten Christensen længe på førstepladsen, men tabte så et parti og måtte derfor ”nøjes” med andenpladsen med 5½ af 7. I E-gruppen scorede Mads Korsholm og Nicolai Tobisen begge 50 % og fik en lille præmie med hjem.

Niels Ebbesen Skolens spillere var lidt yngre, men de klarede sig også godt. I den store C-gruppe fik Simon Aarup en pæn tiendeplads. I D-gruppen fik Jesper Larsen med 5 af 7 en tredjeplads og som ved det foregående stævne en pokal. Kasper Larsen, Jonas Mathiasen og Mads Laugesen sluttede lige efter præmietagerne. I E-gruppen endte Jacob Rosenstand, Martin Johansen og Sophus Larsen midt i feltet.
Skanderborgdrenge jyske mestre i skak, 2 stk.! 28. januar
Læs mere under presse.
Presse er opdateret 26. januar
Læs mere under presse.
Bymesterskabet 2008 er igang 23. januar
Se grupper/resultater her.
Bymesterskabet 2008 begynder i aften 22. januar
.. grupperne herunder er sansynlige, men kan stadig ændre sig indtil i aften kl. 19:00 hvor 1. runde starter i klublokalerne.

Mester:
1 1619 Benjamin Christensen
2 1926 Henning Møller
3 1989 Kai S. Munk
4 1796 Peter Wheadon
5 1600 Asger J. Andersen
6 1991 Tavs Bjerre
7 1828 Colin Watson
8 1813 Morten Rasmussen

1. runde (hvid - sort):
Benjamin Christensen - Morten Rasmussen
Henning Møller - Colin Watson
Kai S. Munk - Tavs Bjerre
Peter Wheadon - Asger J. Andersen (udsat)

Basis 1:
1 1353 Erik Grønkjær
2 1496 Bjarne B. Rasmussen
3 1372 Leif Møller Hansen
4 1434 Jan Hansen
5 1362 Dieter Dettbarn
6 1324 Peer Jespersen
7 1391 Anders Haarup
8 1591 Bjarne Tornbjerg

1. runde (hvid - sort):
Erik Grønkjær - Bjarne Tornbjer
Bjarne B. Rasmussen - Anders Haarup (udsat)
Leif Møller Hansen - Peer Jespersen
Jan Hansen - Dieter Dettbarn

Basis 2:
1 1204 Jens Kr.Vigen
2 1268 Knud Mogens Jakobsen
3 1275 Asger C. Andersen
4 1271 Axel Nielsen
5 1201 Jørgen Johansen
6 1174 Thomas K. Laursen
7 1268 Erik Jørgensen
8

1. runde (hvid - sort):
Jens Kr.Vigen (oversidder)
Knud Mogens Jakobsen - Erik Jørgensen
Asger C. Andersen - Thomas K. Laursen
Axel Nielsen - Jørgen Johansen (udsat)

Basis 3:
1 1000 Genno Jensen
2 1054 Ingvar Uldall-Jessen
3 1018 Søren Villefrance
4 1000 Torben Christensen
5 1000 Daniel Lindbo
6 1000 Morten Christensen
7 1000 Henrik Dygaard
8

1. runde (hvid - sort):
Genno Jensen (oversidder)
Ingvar Uldall-Jessen - Henrik Dygaard
Søren Villefrance - Morten Christensen
Torben Christensen - Daniel Lindbo
Foredrag med landstræner PER ANDREASEN 13. januar
Det er med meget stor glæde, at vi tirsdag den 15. januar kl. 19.30 kan invitere til et spændende foredrag med Per Andreasen, som i dag er landstræner for herreeliten under Dansk Skak Union.

Foredraget vil bla. indeholde:
- Landstrænergerningen
- Anekdoter fra den virkelige skakverden
- Hvorledes skal undervisningen/indlæringen finde sted
- Gennemgang af nogle partier

Til marts udgiver han en bog, som omhandler hans internationale politiarbejde i Kosovo. Der bliver derfor i den forbindelse tillige mulighed for, at stille spørgsmål omkring hans virke i området og syn på og fordomme omkring de forskellige kultursammenstød.

Med andre ord, så er mulighederne mangfoldige med hensyn til at få belyst ting om og omkring personen Per Andreasen.

For dem som har mødt og hørt Per Andreasen – kunne f.eks. have været ved vores Samba Cup, hvor han var medkommentator – da ved de, at der her er tale om en meget farverig person, som er meget inspirerende at høre på. Der venter os derfor alle en meget spændende aften.

Prisen pr. person er kr. 25,00, hvis du ikke er medlem af Skanderborg Skakklub, hvilket tillige inkluderer kaffen i pausen.

På glædelig gensyn i vores lokaler i Sundhedscenteret – Sygehusvej 7, Skanderborg.

Skanderborg Skakklub
Årets holdskak starter i den kommende uge 13. januar
2. division: Ribe - Team Nordea/Skb, 5½ - 2½
A-rækken: Skanderborg II - SK1968 IV, (ude mandag!!)
C-rækken: Begynder først i uge 6
D-rækken: Hadsten - Skanderborg IV, (ude mandag)
Nytårshandicapcuplynturneringen 2008 11. januar
Blev afviklet i tirsdags og top placeringerne blev:
Vindergruppen: 1. Benjamin (igen! Flot), 2. Jørgen, 3. Asger J. og 4. Leif M.H.
Tabergruppen: 1. Axel, 2. Genno, 3. Anders og 4. Thomas
Hurtigskakturneringen søndag den 6. januar er AFLYST 4. januar
Det er med meget stor beklagelse, at bestyrelsen i Skanderborg Skakklub har set sig nødsaget til at aflyse den forstående Hurtigskakturnering. Dette skyldes ene og alene en ualmindelig manglende opbakning / skuffende tilmelding til turneringen.

Bestyrelsen i Skanderborg Skakklub
Nytårshandicapcublynturnering 3. januar
Med ønske om et godt Nytår til jer alle, henledes hermed opmærksomheden på at vi begynder den nye skakår tirsdag d. 8/1 med den traditionsrige Nytårshandicapcublynturnering hvor vi glæder os til at se dig i klubben!

Nyheder fra 2009
Nyheder fra 2008
Nyheder fra 2007
Nyheder fra 2006
Nyheder fra 2005
Nyheder fra 2004
Nyheder fra 2003
Hjemmeside juni 1997 - juli 2003
 
  Webmaster: Morten Rasmussen    Chart.dk       (find mere statistik her)